70 vuotta täyttäneiden alennuskertalippua ehdotetaan poistettavaksi – aikarajasta tullut kritiikkiä

HSL:n toiminta- ja taloussuunnitelmassa ehdotetaan 70 vuotta täyttäneiden senioreiden alennuskertalipun poistoa. Matkalipun voimassaoloajasta, kello 9–14, on tullut negatiivista palautetta. Tilalle ehdotetaan aikarajoittamatonta kausilippua esimerkiksi 30 vuorokaudelle, jossa alennusprosentti on sama kuin opiskelijoilla eli 45 %. HSL:n mukaan ratkaisu toisi lisälipputuloja noin 1,4 miljoonaa euroa vuodessa, sekä palvelisi tavoitetta sitouttaa HSL-alueella asuvia joukkoliikenteen käyttöön.

Kaupunkiympäristölautakunta päätyi kuitenkin jäsen Sirpa Asko-Seljavaaran (kok.) ehdotuksesta lausumaan, että "kertalippu on vähävaraisille 70+ -henkilöille tärkeä, sillä he eivät matkusta säännöllisesti eikä heillä ole varaa kausilippuihin". HSL päättää toiminta- ja taloussuunnitelmasta myöhemmin.

Lue myös: HSL-seniorilipun saa 50 prosentin alennuksella, mutta vain kello 10–14 – rajoitukset ärsyttävät eläkeläisiä

Saavatko helsinkiläiset jatkossa AB-lippunsa halvemmalla kuin muut? – HSL:n koronakriisi voi johtaa yllättävään lopputulokseen

Helsinki linjasi, että HSL:n talousahdinkoa ei pidä helpottaa lipun hintojen nostolla – Päätoimittaja Karri Kannala: "Tarkoittaa veronmaksajien kukkarolle menemistä"

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut