Vanhuksen luo yritettiin tulla "tarkastamaan palovaroitinta" Rajatorpassa – huijausta epäillyt naapuri tuli paikalle kameran kanssa

Vantaan Rajatorpassa asuva nainen haluaa varoittaa etenkin iäkkäitä ihmisiä huijareista, jotka väittävät tulevansa asuntoon tarkastamaan palovaroitinta.

Hän todisti itse tällaista tapausta keskiviikkona kerrostaloyhtiössään.

– Naapurin mummo soitti ja kertoi, että hänelle oli soitettu jostain huoltoyhtiöstä, että palovaroittimet tullaan tarkastetaan. Sen perään tuli soitto, että tarkastaja on lähellä ja tulee paikalle aivan pian, nainen kertoo.

Naapuri on 93-vuotias ja hänelle soitettiin lankapuhelimeen.

– Hänelle myös kaupattiin puhelimessa kätevämpää palovaroitinta, johon ei tarvitse vaihtaa paristoa.

Nainen aavisteli heti huijausta ja meni naapurin mummon luo kameran kanssa valmiina ottamaan kuvan tarkastajasta. Hän tiesi, ettei taloyhtiössä eikä sen huoltoyhtiössä ole päätetty palovaroittimien tarkastamisesta.

Toinen naapuri näki kohta taloyhtiön pihalla oranssiin liiviin pukeutuneen ja kasvomaskilla varustautuneen miehen, jolla oli jokin muovisalkku kädessään. Mies oli vaikuttanut nuorelta. Hän oli yrittänyt näpytellä ulko-oven koodia, mutta ei onnistunut avaamaan ovea.

– Kun mies näki naapurin tuijottavan häntä, hän livahti nopeasti paikalta pois, nainen kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut