Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olutpanimo kirkon tiloihin? – Seurakunta etsii kumppania tyhjän rakennuksen kunnostukseen

Munkkiniemen seurakunta etsii kumppaneita yhteisötalon toteutukseen.

Munkkiniemen kirkon vieressä sijaitseva Munkkiniemen seurakunnan entinen seurakuntakoti on ollut tyhjillään vuoden 2014 alusta.

Tällä hetkellä rakennus rapistuu omia aikojaan ilman järkevää käyttötarkoitusta.

Siksi seurakunta kaavailee kunnostavansa rakennuksen yhteistyössä kumppanin kanssa, jotta se voisi olla lähiseudun asukkaiden käytössä.

Munkin Talo -niminen yhteisötalo voisi toimia kansalais- ja järjestöläheiselle toiminnalle. Tiloja voisi olla vuokrattavana työskentelytiloja yrityksille ja yksityisille ihmisille.

Seurakunta on rekisteröinyt tuotemerkin Munkin Panimo, jonka alla olisi mahdollista valmistaa panimotuotteita. Munkin Talossa voisi toimia myös pienpanimo, jos hankkeeseen saataisiin yhteistyökumppaniksi panimoalan toimija.

Lue myös: Pitäjänmäki on askeleen lähempänä omaa asukastilaansa – nyt tarvitaan asukkaiden aktiivisuutta

Seurakunnan voimin Munkin Taloa tuskin saadaan pystyyn. Se edellyttää ulkopuolista rahoitusta ja mieluusti myös lisäjoukkoja ideointiin ja toteutukseen.

Kirkkoherran viransijainen Tarja Frilander rohkaisee ihmisiä ottamaan yhteyttä seurakuntaan matalalla kynnyksellä, jos ajatus yhteisötalosta yhtään houkuttelee.

Lue myös: "Kaupunki teki poikkeuksellisen ratkaisun Mellunmäessä" – asukastilan jatko turvattiin