Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jokerit ei tiedä vieläkään, saako joukkue pelata Hartwall-areenalla 9. syyskuuta – viestintäpäällikkö: Tikkurilan jäähalli on varma

Jääkiekko: Jokerit ei ole pystynyt varmistamaan, pelaako se syyskuussa KHL-otteluita Hartwall-areenalla.

Helsingin Jokerit valmistautuu Venäjän KHL-jääkiekkoliigan kauteen täydellisen epävarmassa tilanteessa. Joukkue odottaa varmistusta muun muassa siihen, millä tavalla koronarajoitukset vaikuttavat ulkomailta tulevien joukkueiden saapumiseen Suomeen. Jokereiden viestintäpäällikkö Iiro Keurulainen sanoi Helsingin Uutisille tiistaina, ettei joukkueella ole myöskään varmuutta pelipaikasta tai yleisörajoituksista.

– Tavoitteena on pelata kaikki kotiottelut Hartwall-areenalla, Keurulainen vastasi lyhyesti sähköpostilla.

Keurulainen lisäsi, että Jokerit pelaa Vantaan Tikkurilassa 27. elokuuta harjoitusottelun latvialaista Dinamo Riikaa vastaan.

Jokereiden ensimmäinen KHL-ottelu on tarkoitus pelata Valko-Venäjän pääkaupunki Minskissä 3. syyskuuta.

Iltalehden lähteiden mukaan Dinamo Minsk on valmis järjestämään ottelun, koska Valko-Venäjän koronarajoitukset ovat löysät. Ei ole kuitenkaan varmaa, haluaako Jokerit pelata ottelun maassa, jonka presidentinvaaleja syytetään vilpillisyydestä.

Jokereiden kotiottelut alkaisivat Hartwall-areenalla 9. syyskuuta, kun vieraaksi on tulossa venäläinen Neftehimik Nizhnekamsk. Ottelun lipunmyynti ei ole vielä alkanut.

KHL-liigaa pelataan Venäjän lisäksi viidessä muussa maassa. Heinäkuussa Iltalehti kertoi, että osalle joukkueista on kerrottu, että heidän tulee muuttaa Venäjälle.

Tässä yhteydessä käytiin spekulaatioita myös siitä, että Jokerit pelaisi pelinsä Pietarissa.

Millaisessa tilanteessa on mahdollisuus, ettei Jokerit pelaa KHL-otteluita Helsingissä? Onko tällaisen tilanteen varalle tehty suunnitelmia?

–  Tässä vaiheessa on turha lähteä spekuloimaan millään, koska asiat ovat kesken, Keurulainen kommentoi Helsingin Uutisten kysymyksiä kauden aloitukseen liittyvistä erikoisjärjestelyistä.

Jokerit on harjoitellut loppukesän Ilmalassa. MTV:n mukaan harjoitusviikkojen alussa ulkomaalaiset pelaajat olivat omissa pukukopeissaan.

– Olemme pystyneet elämään hyvinkin normaalia arkea. Häiriötekijöitä on ollut vähän, valmentaja Lauri Marjamäki sanoi MTV:lle.

Vaikka pelit 13 000 ihmistä vetävällä Hartwall-areenalla saataisiin käyntiin, ei pelejä voi järjestää täysille katsomoille vielä syyskuussa. Yleisörajoitukset poistuvat Suomesta vasta 1. lokakuuta. Suomen Liigan pelit alkavat lokakuussa.

Esimerkiksi HIFK pelaa ensimmäisen kotiottelun Helsingissä Ilvestä vastaan 3. lokakuuta.