Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Näin toimii Punavuoreen avattu olut-outlet – "Myymme halvemmalla ulos"

Outlet: Uusi ravintola myy pienpanimo-oluiden poistoeriä halvemmalla.

Lyhyt ja hyvin epätieteellinen ovensuukysely osoittaa, että punavuorelaiset muistavat paikan parhaiten Ankkurina.

Nyt se on Kulmakippola – ei aivan kuppila, kuten pääministeri luonnehti ravintoloita koronan alussa.

Toki se on ollut myös Riemukaari, Iso Ankkuri, Old Anchor, ja Kortteliravintola Lungberg – joka tapauksessa mittava osa punavuorelaista ravintolahistoriaa.

Kippolasta tekee erityisen pyrkimys päästä pienpanimoiden outlet-myymäläksi.

– Panimoilta tulee milloin mitäkin, mitä heillä on varastoissa lyhyillä päiväyksillä. Valikoimasta tulee siksi nopeasti vaihtuva. Kulmakippola toimii outlet-periaatteella eli me ostamme hieman edullisemmin tuotteita sisään ja myymme outlet-henkeen halvemmalla ulos, Momentin Restaurantsin liiketoimintajohtaja Jan Karppanen kertoo.

KulmaKippola on auki maanantaista sunnuntaihin. Sisällä on asiakaspaikkoja on 150 ja ulkona terassilla 15.

Valmistuskeittiötä paikkaan ei avata, mutta luvassa on pientä suolaista syötävää, joka valmistetaan baaritiskin takana.

Historiassa maine oli villi. Eteläisten kaupungiosien ”Merimiesten Bermudan kolmio” oli Salve–Kannas–Polaris. Näistä tämä viimeksi mainittu tunnettiin 1960- ja 1970-luvuilla myös nimellä Falerno ja sittemmin monet vuodet 1980-luvulta alkaen Ankkurina – niin isona kuin vanhana.

Kolmiossa nautittiin ankarasti juomia ja syötiin vasta myöhemmin, jos muistettiin: ”Kierrettiin kaikki paikat, kaivettiin mitä kaapista löytyi ja pantiin uuniin. Sitten kun sisään tulivat savusukeltajat, valmiina oli Punavuoren pannu”, kuuluu hurjin kuvaus elämänmenosta Salven historiikissa.

Moni muistaa myös ajan, jolloin Keskustan puoluetoimisto sijaitsi Pursimiehenkadulla. Ministerivieraat eivät olleet harvinainen näky sikäläisessä Ankkurissa.

Kun uusi Kippola oli avannut viime perjantaina, paikalliset kävivät varovasti tutustumassa mestaan. Outlet-hyllyt olivat puolityhjiä, koska kaikkia kuormia ei ollut saapunut panimoilta. Täydennystä tuli Karppasen mukaan tällä viikolla.

Valoisa. Kaikki huonekalut kierrätyskamaa kirpparilta ja firman omasta varastosta. Osan saattoi tunnistaa tulleen Annankadun aiemmasta Oluthuone Lehdosta.

Olutpanimo kirkon tiloihin? – Seurakunta etsii kumppania tyhjän rakennuksen kunnostukseen

Se tässä onkin avainsana. Paikka kuuluu Lehdon perheen Momentin Restaurants -ketjuun. Edesmennyt Juha Lehto sisusti aikoinaan Annankadun William K.:n ja muut Elannon olutravintolat ennen kuin perusti omat oluthuoneensa, joista ensimmäinen oli Tennispalatsin Vastarannan Kiiski.

Momentinin muita ravintoloita ovat punavuorelaiset Tommy Knocker Bar, Rööperin Hopstop ja Black Door sekä Kauniaisten Moms ja ”Kalaravintolat”. Niistä uusin on tänä kesänä avattu Verkkosaaren Muikea Muikku. Kulma Kuppilaa lähin oman ketjun kilpailija löytyy korttelin takaa ja on Punavuoren Ahven.

Korjattu: Ravintolan nimen kirjoitusasu on Kulmakippola. Jutussa luki aiemmin Kulma Kippola.

Mariannan ja Akun bisnesidea nujersi Sääntö-Suomen - oluen saa sihauttaa nyt parturin tuolissa

Helsinkiin aukesi kesällä huima määrä uusia ravintoloita – tässä 10 mielenkiintoisinta ja yksi yllättävä harvinaisuus

Jättiyllätys helsinkiläisen huoltoaseman takapihalla – kuva: 100 000 litran viskikellari on uskomaton näky