Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jussi Halla-aho kyseenalaistaa toksisen maskuliinisuuden – "Voiko henkilö esimerkiksi olla toksisesti nainen?"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho pohtii Helsingin Uutisten kolumnissa, mitä julkisessa keskustelussa yleistynyt "toksisuus" tarkoittaa.

– Yksi intersektionaalisten feministien viljelemistä käsitteistä on ”toksinen maskuliinisuus”. Sillä tarkoitettaneen sitä, että mies toteuttaa opittuja, sukupuolittuneita käyttäytymis- ja ajattelutapoja, vaikka ne olisivat haitallisia hänelle itselleen ja ympäristölle.

Halla-aho sanoo keksineensä erilaisia tapoja sanaparin käyttöön.

– Esimerkki toksisesta maskuliinisuudesta voisi olla vaikkapa se, kun miehet kisaavat moottoritiellä pippelien pituudesta raivopäisillä ohituksilla tai puskurissa roikkumisella. Vaikka tällaisten haasteiden heittäminen ja vastaanottaminen ei rajoitu miehiin, se on selvästi tavallisempaa miehillä.

Halla-aho myös kyseenalaistaa toksisuuden käsitteen.

– Olen kuitenkin pohtinut, onko maskuliinisuus ainoa ominaisuus, jota voi toteuttaa toksisesti. Siis itselleen ja ympäristölle haitallisesti. Voiko henkilö esimerkiksi olla toksisesti nainen tai musta?

Lue koko kolumni tästä!