Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Länsisataman koronaneuvonta kutistui tervetuliaiskäsidesin anniskeluksi – Johto: "Kannattaisiko henkilökunta sittenkin kohdentaa muualle?"

Koronatestaus: Länsisatamassa yhtäkään ei tarvinnut lähettää virustestiin.

Tallink Megastar kiinnittyy Länsisataman laituriin torstaina minuutilleen aikataulun mukaisesti 9.30. Jopa 2 800 matkustajaa vetävästä Tallinnan-laivasta purkautuu nyt ehkä toista sataa matkustajaa.

– Käsidesiä. Oireita? Any symptoms? Käsidesiä, toistelevat Länsisatamaan koronan vuoksi perustetun terveysneuvontapisteen työntekijät. He seisovat käsidesipullojen kanssa liukuportaiden alapäässä ennen tullia.

Laivamatkustajat saavat nyt terveysneuvontaa Länsisataman terminaalissa – pisteissä ei koronatestausta

Jokainen haluaa käsiinsä lurautuksen kaupungin tarjoamaa tervetuliaisdesiä. Kukaan ei tunnusta oireilevansa. Koko toimitus on ohi hujauksessa.

– Yksi henkilö on alkuviikon aikana halunnut testiin. Kun hänelle tarjottiin käyntiä ostopalveluna Mehiläisen Hernesaaren testauspisteessä, hän ei halunnut lähteä sinne ja kertoi, ettei hänellä ole oireitakaan, neuvontapisteen esimies hammaslääkäri Anna Oksanen kertoo.

Länsisataman terveysneuvontapiste on ollut toiminnassa vasta muutaman päivän, mutta kaupungin organisaatiossa pohditaan jo sen järkevyyttä.

Helsinki aloitti vähävaraisille tarkoitettujen kasvomaskien jakelun – Kaupunki: "Perustuu luottamukseen"

Helsingin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen vahvistaa, ettei Länsisatamasta ole lähetetty koronatestiin ketään.

– Onkin hyvä kysymys, kuinka tarpeellisia nämä pisteet ovat, jos kenelläkään päivittäisistä 1 000–2 000 matkustajasta ei ole ollut tarvetta testiin. Kannattaisiko kahdessa vuorossa päivystävä henkilökunta kohdentaa toisin, Turpeinen miettii.

– Toisaalta piste on ollut auki vasta vähän aikaa. Katsotaan nyt, miten tilanne kehittyy, hän sanoo.

Vastaavat koronaneuvontapisteet on ollut tarkoitus käynnistää lähiaikoina myös Olympiaterminaaliin ja Katajanokalle sekä Vuosaaren Hansaterminaaliin. Nähtäväksi jää, toteutuuko suunnitelma.

Vuosaaren satamassa tarjottiin sunnuntaina 16. elokuuta osalle Saksasta saapuneista matkustajista vapaaehtoista koronatestiä. Reilusta sadasta matkustajasta noin kolmannes tarttui tilaisuuteen. Kenelläkään testatuista ei todettu koronavirusta.

Laivamatkustaja voi pian ostaa parkkipaikan etukäteen Helsingin satamasta

Helsinki avaa kaksi uutta näytteenottopistettä ja kiirehtii maskien käyttöönottoa

Jätkäsaareen valmistui puisto, joka ei näytä järin luonnolliselta – vanhemmat seuraavat sydän kurkussa aluetta halkovan pyörätien liikennettä