Oppilaille väistötilat teollisuusalueelta – Jopa apulaispormestari totesi olevansa "raivostunut" siitä, että tilojen käyttöönotto siirtyy syyskuulle

Väistötilat: Vanhemmat ovat huolissaan lasten väistötilojen sijoittamisesta teollisuustoimistorakennukseen Pakilassa.

Osa Metsolan koulua käyvien oppilaiden vanhemmista on ollut huolissaan koulun väistötiloista, jotka sijaitsevat teollisuustoimistorakennuksessa. Tilat tosin eivät valmistuneet vielä lukuvuoden alkuun.

– Eihän teollisuusalue mukavalta tunnu. Itä-Pakila on muuten niin vehreää ja viihtyisää aluetta, toteaa Metsolan koulua käyvän oppilaan äiti Kristiina Kalsta.

Vanhemmat oudoksuvat myös koulun tiedotuspolitiikkaa siitä, miksi tieto, missä ylipäätään koulu syyskulukaudella alkaa ei ollut tiedossa vielä viime viikollakaan.

– Tieto siitä, minne lapset lukuvuoden ensimmäisenä koulupäivänä menevät, tuli koululta vasta koulun alkua edeltävän päivän iltapäivänä. Muutostyöt väistötiloissa aloitettiin vasta elokuussa, eikä työ siten valmistunutkaan ajoissa. Nyt lapset on sijoitettu koulun muihin käytössä oleviin tiloihin kunnes väistötila valmistuu syyskuussa, Kalsta toteaa.

Osa koulun oppilaista tullaan kuluvaksi lukukaudeksi sijoittamaan Ohrahuhdantiellä sijaitsevan teollisuustoimistorakennuksen toiseen kerrokseen.

Koulun rehtori Leena Tuuri ei vastannut Helsingin Uutisille väistötiloja ja koulun tiedotuspolitiikkaa koskeviin kysymyksiin, vaan lähettää kaupunkiympäristön toimialan aiemman tiedotteen.

Asiasta virisi viime viikolla vilkas keskustelu myös apulaispormestari Pia Pakarisen (kok.) Facebook-sivuilla.

– Valitettavasti sain itsekin vasta pari päivää sitten tiedon, että tämä ei ole mennyt nyt aikataulun mukaan niin kuin piti, Pakarinen kirjoittaa ja toteaa olevansa tilanteesta suorastaan raivoissaan.

– En muista, milloin olisin viimeksi raivostunut mistään niin paljon kuin siitä, että tilat eivät ole ajoissa valmiit.

Pakarinen lähettää voimia koulun rehtorille ja henkilöstölle, joka tekee parhaansa, että koulutyö pääsee tiloissa alkamaan.

Vanhempia mietityttää Ohrahuhdantien väistötiloissa Tuusulanväylän läheisyys, melu, puuttuvat suojatiet, jalkakäytävät sekä kadulla ajavat rekat. Eräs kommentoija muistuttaa, että samassa rakennuksessa on toiminut vuosia Pakilan musiikkiopisto ja siellä on myös Pakilan Voimistelijoiden harjoitustiloja.

– Eli lapset ovat liikkuneet alueella jo kauan, kommentoija toteaa.

Väistötilojen rakennuttamisesta ja viestinnästä vastaava kaupunkiympäristön toimiala toteaa vanhemmille lähettämässä tiedotteessa, että Ohrahuhdantien väistötilojen käyttöönotto viivästyy. Syy on kiireellinen aikataulu ja rakennuslupaprosessin viivästyminen.

Ohrahuhdantien kohdalla turvallisuutta parannetaan suojatiellä, tarvittavilla liikennemerkeillä sekä hidasteilla. Osa sisäänkäynnistä aidataan.

Väistötilat

Vesivaurioita

Osa Metsolan ala-asteen oppilaista siirtyy kuluvan lukukauden ajaksi Ohrahuhdantiellä sijaitseviin väistötiloihin. Tilat valmistuvat syyskuun alussa.

Koulu alkoi viime viikolla Etupellontiellä ja Kartanomuseontiellä.

Väliaikaiset tilat tarvitaan, koska Kartanomuseontie 2:ssa sijaitseva koulurakennus otettiin pois käytöstä vesikattovuotojen aiheuttamien vaurioiden vuoksi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut