Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ministeriö teki nollavirheen: yleisörajoitukset eivät kiristykään syyskuussa, tapahtumissa saa edelleen olla 500 henkeä

Aluehallintovirastot tiedottivat maanantaina aamupäivällä, että yli 50 hengen yleisötilaisuudet sisällä tai ulkona kielletään syyskuun ajaksi.

Luku on kuitenkin väärin, siinä on yksi nolla liian vähän. Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) tiedotti päivällä, että aluehallintovirastoille lähteneessä ohjauskirjeessä oli virhe.

STM:n mukaan 500 henkilöä on edelleen kokoontumisrajana, eikä aluehallintoviranomaisten mainitsema 50 pidä paikkaansa. Ministeriön mukaan kirjeestä oli pudonnut nolla pois.

Ohje koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi on siis edelleen voimassa elokuun jälkeen myös syyskuussa.

Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeessa yleisötapahtumista kehotetaan muun muassa huolehtimaan hygieniasta tarkasti ja ylläpitämään 1–2 metrin pituiset turvavälit henkilöiden välillä tarvittaessa henkilömäärää rajaamalla.

Tapahtuman järjestäjän on tarvittaessa jaettava yleisö erillisille alueille, joille on järjestettävä omat kulkureitit ja saniteettitilat sekä tarjoilut ja henkilökunta.

Juttua muokattu klo 14. Korjattu yleisörajoituksen määrä oikeaksi.