Ministeriö teki nollavirheen: yleisörajoitukset eivät kiristykään syyskuussa, tapahtumissa saa edelleen olla 500 henkeä

Aluehallintovirastot tiedottivat maanantaina aamupäivällä, että yli 50 hengen yleisötilaisuudet sisällä tai ulkona kielletään syyskuun ajaksi.

Luku on kuitenkin väärin, siinä on yksi nolla liian vähän. Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) tiedotti päivällä, että aluehallintovirastoille lähteneessä ohjauskirjeessä oli virhe.

STM:n mukaan 500 henkilöä on edelleen kokoontumisrajana, eikä aluehallintoviranomaisten mainitsema 50 pidä paikkaansa. Ministeriön mukaan kirjeestä oli pudonnut nolla pois.

Ohje koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi on siis edelleen voimassa elokuun jälkeen myös syyskuussa.

Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeessa yleisötapahtumista kehotetaan muun muassa huolehtimaan hygieniasta tarkasti ja ylläpitämään 1–2 metrin pituiset turvavälit henkilöiden välillä tarvittaessa henkilömäärää rajaamalla.

Tapahtuman järjestäjän on tarvittaessa jaettava yleisö erillisille alueille, joille on järjestettävä omat kulkureitit ja saniteettitilat sekä tarjoilut ja henkilökunta.

Juttua muokattu klo 14. Korjattu yleisörajoituksen määrä oikeaksi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut