Makrameen suosio jatkuu ja Japani-innostus näkyy monella kurssilla – näihin syksyn opintoihin haettiin eniten

Helsingin työväenopiston syksyn kursseilla voi jälleen perehtyä monenmoisiin asioihin, kuten vaikkapa tuhkauurnan valmistukseen, sekä tubettamiseen eli YouTube-videoiden tekemiseen.

Uusien kielien opettelun lisäksi voi kerrata esimerkiksi saksan adjektiiveja 31. elokuuta alkavalla kurssilla, johon tosin viime perjantaina oli enää yksi vapaa paikka jäljellä.

Kursseja järjestetään kaikkiaan yli 2 600 ja lisäksi tarjolla on erilaisia luentoja ja tapahtumia.

Työväenopiston viestintäsuunnittelija Aune Hulkkonen kertoo, että kasvanut kiinnostus Japania kohtaan näkyy monella ainealalla: paitsi kielen alkeissa, myös kotitaloudessa ja käsitöissä Japani-aiheiset kurssit ovat täyttyneet nopeasti.

– Kukkasidontakurssit ovat todella suosittuja, kurssit ovat täynnä ja osaan on jonossa 30-40 henkilöä. Myös näissä kiinnostus japaniin (ikebana) näkyy, Hulkkonen jatkaa.

Ihmiset janoavat tietoa yhteiskunnallisista aiheista ja historiasta, ja näihin liittyvät kurssit ovat niin ikään Hulkkosen mukaan hyvin suosittuja.

Makramee on tämän hetken hitti.

– Kirjallisuudessa draaman ja luovan kirjoittamisen ryhmät ovat erittäin suosittuja. Erikoisuuksista voisi mainita Itkuvirret ja karjalaiset kuolinrituaalit – Kalman kanšua noššetah -kurssin, joka kiinnostaa selvästi kaupunkilaisia, Hulkkonen kertoo.

Käsitöissä kestosuosikit verhoilu ja puutyöt vetävät edelleen ja moni kurssi on jo täynnä. Nahkatyöt ovat myös suosittuja.

– Makramee on tämän hetken hitti. Kaikki makramee-kurssit ovat jo täyttyneet, Hulkkonen lisää.

Koska ilmoittautuminen on jo alkanut, osaan kursseista voi ilmoittautua enää jonopaikoille. Silti vapaatakin tilaa erilaisilla pidemmillä ja lyhyemmillä kursseilla on, kuten esimerkiksi ”Kehollisuus viulunsoitossa” -kokonaisuudessa, joka järjestetään kahtena kertana Kalliossa 29. elokuuta alkaen.

Hulkkosen mukaan koronatilanne on vaikuttanut jonkin verran, eli asiakkaita on ilmoittautunut kursseille hieman aikaisempia syksyjä vähemmän.

– Osa kursseista taasen täyttyi aiempaa nopeammin, koska pienensimme enimmäisosallistujamääriä, jotta opetustiloissa pystytään säilyttämään turvavälit.

– Jotta mahdollisimman moni pystyisi opiskelemaan turvallisesti, opisto on lisännyt verkkokurssien määrää. Syksyllä myös osa luennoista streemataan verkon kautta, joten niitä voi seurata esimerkiksi kotoa käsin, Hulkkonen kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut