”Valtava pettymys opiskelijan arkeen” – nyt jos koskaan korostuvat elämänhallinnan taidot, sanoo ylioppilaskunnan varapuheenjohtaja Sammy Nurminen

Yliopisto: Lukuisia perinteisiä opiskelijatapahtumia on29peruttu tai siirretty.

HYY:n hallituksen varapuheenjohtaja Sammy Nurminen arvioi, että koronapandemian vaikutukset opiskelijoihin nähdään vasta muutaman vuoden päästä. Janne Kajander
Jari Pietiläinen

Jari Pietiläinen

Alkava syksy on yliopisto-opiskelijoiden elämässä monin tavoin erilainen kuin mihin ollaan vuosien saatossa totuttu. Lukuiset perinteiset käytännöt on nyt myllätty kokonaan uusiksi.

Monia koronapandemia ahdistaa.

– Opiskelijoiden hyvinvointi on kyllä monella tavalla huolenaiheena. Nyt jos koskaan korostuvat opiskelijoiden elämänhallinnan taidot, muistuttaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan varapuheenjohtaja Sammy Nurminen.

Ainejärjestöjen ja osakuntien vuosijuhlat ovat opiskelijoiden kalentereissa olleet vuoden odotetuimpia tapahtumia – nyt niitä ei yksinkertaisesti järjestetä.

– Kyllähän tämä on hyvin suuri pettymys monelle opiskelijalle. Lukuisia perinteisiä tapahtumia on jouduttu siirtämään tai perumaan kokonaan, Nurminen kertoo.

Esimerkiksi Kannunvalajien ja Lääketieteenkandidaattiseuran vuosijuhlat on Nurmisen mukaan peruttu kokonaan.

Pandemian vaikutukset opiskelijoihin nähdään muutaman vuoden päästä.

Eräitä vuosijuhlia on siirretty suosiolla eteenpäin jopa vuodella.

Nurminen on kuitenkin huojentunut siitä, että Helsingin yliopistossa toimivista opiskelijajärjestöistä yksikään ei ole asettunut poikkiteloin koronarajoituksia vastaan.

– Kyllä kaikki ymmärtävät, että pandemian toinen aalto on nyt käsillä. Yksikään järjestö ei halua ottaa vastuuta siitä, että toisten ihmisten terveys vaarantuisi, jos rajoituksia ei noudatettaisi.

– Rajoituksia ei ole annettu kevein perustein.

Helsingin yliopisto tutkii jatkossa tarkalla silmällä opintorekisteriin kertyviä suorituksia. Jos havaitaan, että jonkun opinnot eivät etene suunnitellulla tavalla, asiaan voidaan puuttua jo hyvissä ajoin.

– On vielä mahdotonta sanoa, millä tavoin korona todella vaikuttaa opiskelijoiden elämään. Se nähdään vasta muutaman vuoden kuluttua, Nurminen arvioi.

HYY on viime keskiviikkona päivittänyt järjestöille antamiaan koronaohjeita – esimerkiksi ylioppilaskunnan tiloissa noudatetaan 50 hengen rajoitusta.

Juhlatilaisuuksia ei haluta järjestää, sillä lähikontaktit, juomien ja ruokien käsittely sekä laulaminen lisäävät tartuntariskiä.

Jatkossa ylioppilaskunta tarkastelee koronarajoituksia kahden viikon välein.

Kuka?

Sammy Nurminen

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja.

Neljännen vuoden oikeustieteiden opiskelija.

Gradua vaille oikeustieteiden maisteri.

32-vuotias, asuu Suomenlinnassa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut