9000 ilmaista maskia tulossa jakoon joukkoliikenteen käyttäjille

Jakelun tavoitteena on saada myös sellaiset joukkoliikenteen asiakkaat kokeilemaan kasvosuojainta, jotka eivät sitä vielä käytä. HSL

HSL jakaa 26. elokuuta maksuttomia kasvomaskeja Helsingin Rautatientorin metroaseman Kompassitasolla ja Vantaan Tikkurilan rautatieasemalla kello 14 alkaen. Helsingissä ja Vantaalla on jaossa kaiken kaikkiaan 5 000 maskia kerrotaan HSL:n tiedotteessa. Jakelu jatkuu 28.–29. elokuuta Espoon metroasemilla: Maskeja on jaossa perjantaina Keilaniemessä ja Tapiolassa kello 14 alkaen, lauantaina ovat vuorossa Tapiola ja Matinkylä kello 11 lähtien. Espoossa jaetaan yhteensä 4 000 maskia.

Maskien käyttö on yksi varotoimi koronaviruksen leviämistä vastaan. Jakelun tavoitteena on saada myös sellaiset joukkoliikenteen asiakkaat kokeilemaan kasvosuojainta, jotka eivät sitä vielä käytä. Maskien käyttö joukkoliikenteessä on kasvanut tasaisesti siitä alkaen, kun Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL antoi toissa viikolla suosituksensa, mutta kaikkien asiakkaiden kasvoille se ei ole vielä löytänyt tietään. HSL haluaa kannustaa mahdollisimman suurta joukkoa toimimaan vastuullisesti ja käyttämään maskia.

HSL muistuttaa siitä, että maskien ohella muut turvallisen matkustamisen ohjeet ovat yhtä tärkeitä kuin ennenkin: sairaana ei pidä matkustaa ja muihin matkustajiin kannattaa mahdollisuuksien mukaan pitää etäisyyttä. Kädet kannattaa pestä riittävän usein, ja jos on tarpeen yskiä tai aivastaa, se on parasta tehdä hihaan tai nenäliinaan.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut