5 vuotta tyhjillään seisseelle Viikin Gardenialle löytyi vihdoin uutta käyttöä – pienpanimo julkisti isot suunnitelmat

Viikin Gardenia saa uuden käyttötarkoituksen, kun pienpanimo CoolHead Brew muuttaa vuokraamiinsa tiloihin keväällä 2021.

Trooppiseksi talvipuutarhaksi suunniteltu halli on seissyt tyhjänä vuodesta 2015, kun kaupunki luopui tappiolliseksi muodostuneesta puutarhatoiminnasta. Helsingin Uutiset on seurannut Gardenian vaiheita ja muun muassa kaupungin myyntiaikeita useasti aiemmin.

Tyhjänä jo kaksi vuotta olleen Gardenian myynti junnaa – "Yhdisteltävä useita toimintoja, jotta saadaan taloudellisesti mielekäs ratkaisu"

Vajaa vuosi sitten HU kertoi, että kaupunki oli luopunut tuloksettomasta lasihallin myynnistä sillä erää, ja oli aikeissa kaavoittaa tontin takaosaan uusia asuntoja.

Itse panimotoiminnan lisäksi CoolHead Brew tulee pyörittämään tilassa suurella terassilla varustettua anniskeluravintolaa, saunatiloja sekä erilaisia tapahtumia.

Erityisesti hapanoluistaan tunnettu CoolHead Brew on etsinyt tiloja viime vuoden syksystä lähtien vastatakseen alati kasvavaan kysyntään. Panimon oluita löytyy ympäri maan olutravintoloista, Alkoista, pullokaupoista ja ruokakaupoista. Olutta myös viedään laajalti Eurooppaan.

– Olemme erittäin innoissamme mahdollisuuksista, joita tämä avaa meille. Gardenia on kaunis paikka, johon tulemme puhaltamaan uutta elämää tehdäksemme siitä jälleen alueen maamerkin. CoolHead kasvaa nopeasti ja pääsemme nyt laajentamaan tuotantoamme lähempänä fanejamme. Tulemme julkaisemaan tiuhalla tahdilla uutuusoluita, tuomaan alueelle kulttuuria, tekemistä ja viihdettä sekä tekemään yhteistyötä erityisesti alueen opiskelijayhteisön kanssa, CoolHeadin toimitusjohtaja Cleber Goncalves hehkuttaa tiedotteessa.

CoolHead Brew vuokraa 1 447 neliön tilan Helsingin kaupungilta. Toiminta tulee keskittymään pääasiallisesti lasisen julkisivun omaavaan Gardenian päärakennukseen, jossa on aiemmin toiminut trooppinen puutarha, viher- ja ympäristötietokeskus ja luontokoulu.

Erityisesti kesäisin toimintaa tulee myös ulkopuolelle. CoolHead aikoo rakentaa talon eteläpuolelle ison terassin sekä järjestää säännöllisesti erilaisia tapahtumia.

Gardenian rakennukset ovat Arkkitehtityöhuone Artto Palo Rossi Tikka Oy’n suunnittelemat ja ne ovat valmistuneet vuonna 2001. Alkuperäiset arkkitehdit ovat mukana myös muutosprosessissa.

CoolHead Brew on vuonna 2016 toimintansa aloittanut pienpanimo, jonka pääpaikka tällä hetkellä sijaitsee Tuusulassa. Yritys työllistää kahdeksan ihmistä.

Gardenian myynti jumissa – 9 miljoonan euron talvipuutarha seissyt tyhjillään yli vuoden

Gardenialle löytyi ostaja – Myyntineuvottelija: "Merkittävä suomalainen yritys"

Kaupunki pääsemässä eroon kulusyöpöstään – kaksi ostajaa kiinnostunut Gardeniasta

Gardenian irtaimistoa myydään vielä viikko

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut