Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinki järjestää ensimmäisen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille tarkoitetun asukasillan

Helsingin kaupunki järjestää ensimmäisen sateenkaariasukasillan kautta aikojen.

Helsingin Pride-viikolla järjestettävää tilaisuutta voi seurata joko tapahtumatorilla tai Helsinki-kanavalla. Koronatilanteen vuoksi tilaisuuden osallistujamäärä on rajattu 40 henkilöön, ja tilaisuuteen ilmoittaudutaan kaupungille verkkosivujen kautta ennakkoon.

Tilaisuudessa pormestari Jan Vapaavuori ja apulaispormestarit kertovat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistymisestä kaupungin toiminnassa ja vastaavat kysymyksiin.

Kaupunki pyrkii sateenkaariasukasillan myötä lisäämään erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen osallisuutta ja mahdollisuutta vaikuttaa kaupungin päätöksentekoon.

Tilaisuuden juontaa Kelet Ali, joka tunnetaan yhtenä Suomen ballroom-tanssikulttuurin kuningattarista ja elämäkerrallisen Kelet-dokumentin nimihenkilönä.

Ennakkokysymyksiä voi lähettää verkossa ennen asukasiltaa.

Tilaisuudessa voi esittää kysymyksiä, mikäli aikaa jää.

– Sateenkaariasukasilta on yksi kaupungin monista konkreettisista toimenpiteistä, joilla edistetään kokonaisvaltaisesti yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa. Kaupunki on sitoutunut omassa toiminnassaan turvaamaan kaikkien kaupunkilaisten ihmisoikeudet ja puuttumaan määrätietoisesti syrjintään. Kaikkien helsinkiläisten pitää voida kokea, että Helsinki on heidän oma kaupunkinsa, ja sateenkaariasukasilta on uusi avaus tämän tavoitteen saavuttamiseksi, toteaa pormestari Vapaavuori tiedotteessa.

– Haluamme toimia suunnannäyttäjinä niin kansainvälisesti kuin valtakunnallisesti syrjinnänvastaisessa toiminnassamme. Kannustammekin myös muita kaupunkeja järjestämään sateenkaariasukasiltoja.

Sateenkaariasukasilta järjestetään kaupungintalon tapahtumatorilla (Pohjoisesplanadi 11–13) tiistaina 8. syyskuuta kello 18–19.

Tilaisuutta voi seurata sekä Helsinki-kanavalla suorana että myöhemmin tallenteena.

Koronatilanne saattaa aiheuttaa muutoksia tilaisuuteen.