Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uusmaalaiset pääsevät Koronabotin kautta koronatestiin syyskuun alusta alkaen – näin se toimii

Uudellamaalla Hus-alueella asuva, joka epäilee saaneensa koronavirustartunnan, voi syyskuun alusta alkaen varata itsepalveluna ajan Husin Koronabotti-palvelun kautta netissä. Uuden palvelun toivotaan helpottavat tukkeutunutta ja ruuhkautunutta koronatestausta. Erityisesti näytteenotto on ollut ruuhkautunutta.

– Neuvontapuhelimet ja mahdollisuus varata aika koronatestiin ovat ruuhkautuneet, kertoi Husin vastuualuejohtaja Sirpa Arvonen tiedotustilaisuudessa.

Husin nettisivujen Koronabotissa henkilö, joka epäilee saaneensa koronavirustartunnan, valitsee ensin asuinkuntansa.

– Helsinkiläiset ohjataan Koronabotista edelleen Helsingin kaupungin Omaolo-palveluun Helsingin kaupungin toiveesta, Arvonen kertoo.

Kuntavalinnan jälkeen palvelussa on vuorossa oirekysely ja tunnistautuminen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Asiakkaan esitietojen täydennyksen jälkeen varataan aika drive in -näytteenottopisteeseen. Tekstiviestillä saa ohjeet näytteenottoon saapumiseen ja myös perumiskoodin, jolla näytteenottoajan voi perua. Ajan varaaminen lapsen puolesta tulee mahdolliseksi myöhemmin syyskuussa.

Testitulos tulee niin ikään tekstiviestinä, negatiivinen testitulos ei johda toimenpiteisiin, mutta positiivisen näytteen antaneesta menee tieto kunnan tartuntatautiyksikköön jatkotoimia varten, mitkä alkavat puhelulla asiakkaalle.

Lasten koronatestit ruuhkauttivat Husia turhaan – THL muutti lapsia koskevaa ohjeistustaan