Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ajokieltoja, etsintäkuulutettuja, ylinopeuksia... Poliisien yhteinen valvontaisku pääkaupunkiseudun liikenteessä tuotti tulosta

Helsingin, Espoon ja Vantaan poliisit valvoivat liikennettä pääkaupunkiseudun pääväylillä tehostetusti ja yhteisvoimin tiistaina.

Haaviin kertyi muun muassa yli sata ylinopeussakkoa, kortittomia kuljettajia ja etsintäkuulutettuja.

Törkeät liikenneturvallisuuden vaarantamiset ja vakavat piittaamattomuudet liikenneturvallisuudesta toivat ajokiellon yli 30 kuljettajalle.

Poliisilaitokset aloittivat yhteisen valvontaiskun aamulla kuudelta ja valvonta jatkui iltaan asti. Poliisilaitosten rajat eivät valvontaa rajoittaneet. Valvontaan osallistui partioita kaikista pääkaupunkiseudun poliisilaitoksista.

Tavoitteena oli poliisin näkyvä esilläolo pääväylillä ja liikenneturvallisuuden parantaminen ennalta estävällä näkyvällä poliisitoiminnalla.

Valvonnassa puututtiin ensi sijassa liikenneturvallisuuteen vaikuttaviin tekoihin ja toissijaisesti muuhun rangaistavaan liikennekäyttäytymiseen.

Vastaava yhteistyöisku järjestettiin myös viime vuonna ja poliisin mukaan tulokset osoittavat, että niitä on tarvetta järjestää jatkossakin.

Tässä poliisin lista valvontaiskun suoritteista:

Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen: 4 (ajokielto)

Vakava piittaamattomuus liikenneturvallisuudesta: 31 (ajokielto)

Muu ylinopeussakko: 104

Rattijuopumuksia: 3 (kaikki huumeiden vaikutuksen alaisia)

Määrätty ajokieltoja: 38

Ajokortittomia kuljettajia: 10

Katsastamattomia ajoneuvoja: 2

Tavattu etsintäkuulutettuja: 5

Ulkomaalaistarkastuksia: 24

Tutkanpaljastimen käyttö: 1

Ajopiirturin manipulointi: 1

Liikennöinti ilman liikennelupaa: 1

Muita sakkoja: 4

Ajokieltoon määrätyistä yksi oli 17-vuotias.