Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ostitko näitä hyytelömakeisia? Hävitä ne, voivat aiheuttaa tukehtumisvaaran

Suomeen on taas tuotu pikarin muotoisia hyytelömakeisia, jotka saattavat aiheuttaa tukehtumisvaaran.

Asiasta kertoo Ruokavirasto, joka varoitti kuluttajia vastaavista tuotteista viimeksi kesäkuun puolivälissä. Nyt ovat kyseessä eri tuotteet.

Näiden hyytelömakeisten alkuperämaat ovat Thaimaa ja Singapore. Makeisia on myyty eri nimillä ja erilaisissa pusseissa. Makeisille on yhteistä pikarimainen muoto.

Tuotteita on ollut myynnissä laajalla alueella Suomessa erityisesti aasialaisia elintarvikkeita myyvissä elintarvikeliikkeissä.

Ruokaviraston mukaan paikalliset viranomaiset ovat varmistaneet, ettei kyseisiä tuotteita ole enää myynnissä viranomaisten tietämissä myyntipaikoissa.

Kuluttajien tulee tukehtumisvaaran vuoksi hävittää nämä ja vastaavat tuotteet.

Asetuksen mukaan lisäaineita E 400, E 401, E 402, E 403, E 404, E 406, E 407, E 407a, E 410, E 412, E 413, E 414, E 415, E 417, E 418, E 425 ja E 440 ei saa käyttää minipikareihin pakatuissa hyytelömakeisissa, jotka ovat koostumukseltaan kiinteitä, puolijäykkiin minipikareihin tai minikapseleihin pakattuja hyytelömakeisia ja jotka on tarkoitettu kerralla syötäväksi puristamalla minipikaria tai minikapselia makeisen lennättämiseksi suuhun.

Kyseiset hyytelömakeiset saattavat aiheuttaa yhdessä tuotteen koon ja muodon kanssa tukehtumisvaaran.