Helsingissä puretaan pian 9 kerrostaloa 70-luvulta – koko irtaimisto myydään ja kodinkoneita jaetaan jopa ilmaiseksi

Kerrostaloista on naulakoiden ja tiskialtaiden ohella myynnissä myös erikoisempaa tavaraa, kuten vanhoja kylttejä. Myyntitapahtuman Facebook-sivu
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Oulunkylässä on alkamassa ehkä Helsingin tähän saakka laajin asuntojen purkuhanke, kun Saton vanhat vuokrakerrostalot vedetään maan tasalle.

Jokiniementie 40:ssä sijaitsevat 9 matalaa asuinkerrostaloa ovat palvelleet VR:n henkilöstöasuntoina ja nyt niiden irtamisto myydään.

– Laitamme purkukohteen irtaimiston kiertoon. Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus ja Sato kokeilevat yhdessä suoramyyntiä purkukohteesta, kierrätyskeskus viestittää.

Tarjolla 1970-luvun taloista tulee olemaan edullisesti muun muassa valaisimia, peilejä, hanoja, kuivaustelineitä ja naulakoita.

Lisäksi Sato jakaa maksutta kodinkoneita, kuten jääkaappeja ja liesiä ottajan omalla vastuulla. Sato ei vastaa vioista tai puutteista ja kodinkoneet tulee hakijan itse kuljettaa pois.

Sato kuitenkin täsmensi muutamaa päivää myöhemmin, että kodinkonejakelu ei ole hakijan omalla vastuulla, vaan annettavat koneet ovat toimivia ja niillä on palautusoikeus. Lue uudempi juttu täältä.

Sato muutti ohjeitaan Oulunkylässä purettavien talojen kodinkoneista: "Niillä on palautusoikeus"

Myynti- ja noutotapahtuma järjestetään 4. syyskuuta kello 10–18 osoitteessa Jokiniementie 40.

Irtaimiston tuotteita ei voi varata etukäteen, eikä tavaralla ole vaihto- tai palautusoikeutta. Kierrätyskeskus ja Sato muistuttavat, että paikalla tulee noudattaa turvavälejä ja tapahtumaan saa tulla vain terveenä.

Arkkitehtitoimisto HMV suunnitteli voitokkaan ehdotuksen Oulunkylään. Arkkitehtitoimisto HMV Oy

Oulunkylään halutaan rakentaa lisää asuntoja juna-aseman ja tulevan raidejokerin läheisyyteen. Jokiniementien varrelta noin 150 asuntoa korvataan noin 500:lla ara-, hitas- ja vapaarahoitteisella vuokra-asunnolla. Kohteesta käytiin muutama vuosi sitten suunnittelukilpailu, jonka voitti arkkitehtitoimisto HMV:n ehdotus Syyssonaatti.

Juttua muokattu 1.9. klo 9.25: Lisätty Satolta tullut uusin tieto kodinkoneiden jakelusta.

Istutko etätöissä surkealla tuolilla? Helsinki myy huutokaupassa yli 9000 turhaksi jäävää kalustettaan – taustalla iso muutto

Malmin keskustan jättimullistus alkoi – projektinjohtaja: "Pyritään Myllypuron tyyppiseen kehitystapaan"

Meri-Rastila pyrkii eroon vuokra-asuntoalueen maineesta – nyt tavoitellaan perheitä, jotka sitoutuvat pitkäaikaiseen asumiseen

Oulunkylässä pelätään kotien puolesta – "Oma talo on purkulistalla"

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut