Pullonkerääjien unelma toteutui Helsingissä – uuteen automaattiin voi kaataa 100 tölkkiä tai pulloa kerralla

Isokitaiseen palautusautomaattiin voi kaataa säkillisen muovipulloja tai juomatölkkejä kerrallaan. Jarkko Mikkonen
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Helsingin ensimmäinen juomapakkausten palautusautomaatti, johon voi kerralla kaataa tyhjiä muovipulloja ja tölkkejä suuren säkillisen kerrallaan, on otettu käyttöön Kannelmäen kauppakeskus Kaaren Prismassa. Automaatti on käytössä ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä.

Laitevalmistaja Tomran automaatti on jopa viisi kertaa nopeampi kuin perinteiset pullonpalautusautomaatit, joihin palautetaan yksi juomapakkaus kerrallaan. Kerralla automaattiin voi kaataa sata tölkkiä tai muovipulloa, lasipulloja laite ei hyväksy, vaan ne se palauttaa takaisin asiakkaalle. Laite palauttaa myös pantittomat tölkit ja pullot.

Uuteen pullonpalautuslaitteeseen saa laitettua noin sata tölkkiä tai muovipulloa kerralla. Marjo J. Rämö

– Prisma Kaari on Suomen suurin hypermarket ja palautusmäärissä mitattuna Suomen toiseksi suurin palautuspiste. Uskon, että asiakkaat pitävät sekä nopeudesta, että siitä, etteivät kädet tahmaannu, sanoo Kaaren Prismajohtaja Ilkka Riiali tiedotteessa.

Suomen ensimmäinen vastaavanlainen palautusautomaatti otettiin käyttöön Vantaan Tammiston K-Citymarketissa parisen viikkoa sitten.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut