8-kerroksisen talon hissijumi paljon luultua vakavampi:  Heka yrittää saada asukkaat alas poikkeuksellisella tavalla –  "Tällaista tapausta ei ole tullut minulle eteen"

Hissi: Heka selvittää, voidaanko hajonnut hissi ottaa turvallisesti käyttöön ilman vaikeasti saatavaa varaosaa. Asukkaille on tarjolla paljon apua.

Yksi Kunnalliskodintie 6:n hisseistä on ollut poissa käytöstä yli kaksi viikkoa. Heka
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Helsingin kaupungin asunnot (Heka) on joutunut luultua vaikeampiin ongelmiin kaksi viikkoa sitten Koskelan Kunnalliskodintiellä rikkoutuneen hissin korjaamisessa.

Tarvittavan varaosan saaminen voi kestää vielä viikkoja. Hississä on turvalaitevika ja se tarvitsee uuden turvakortin.

– Keskiviikkona selvisi, ettei valmistajalla ole olemassa kyseistä varaosaa. Espanjalainen tehdas saa sen tuotannon käyntiin aikaisintaan ensi viikolla, sanoo huollon kiinteistöpäällikkö Jarno Mäki Hekan etelän alueelta.

Mäen mukaan vastaavia varaosia pitäisi normaalisti olla sekä maahantuojalla että valmistajalla.

Heka selvittää tällä hetkellä, onko hissin käyttäminen turvallista ilman turvakorttia. Teknisesti hissi saadaan liikkeelle ja sitä on jo koeliikuteltu.

– Olemme varmistaneet jo sen, että hissin mahdollinen käyttö ei vaaranna asukasturvallisuutta. Emme ole kuitenkaan pystyneet varmistamaan, onko hissin huoltaminen turvallista. Selvitämme nyt tapoja, miten hissi olisi ottavissa käyttöön. Hissi on ollut pois käytöstä noin kaksi viikkoa ja se on aiheuttanut asukkaille tarpeetonta haittaa.

Tämänkaltaista tapausta ei ole tullut minulle eteen.

Hekasta korostetaan, että on mahdollista, että Kunnalliskodintiellä joudutaan odottamaan varaosan saapumista ennen kuin hissi saadaan käyttöön. Tilanne on Mäen mukaan täysin poikkeuksellinen.

– Vaikka hissejä on meillä paljon, niin tämänkaltaista tapausta ei ole tullut minulle eteen, Mäki sanoo.

Lue myös: Risto, 85, jäi asuntonsa vangiksi vuokratalon 7. kerrokseen Helsingissä – hissin korjaaminen kestänyt yli viikon, eikä loppua näy

Ikäihmiset ovat olleet kerrostalon vankeina yli 2 viikkoa Helsingissä – näin kaupunki auttaa, kun hissi hajoaa

Risto, 85, jäi asuntonsa vangiksi vuokratalon 7. kerrokseen Helsingissä – hissin korjaaminen kestänyt yli viikon, eikä loppua näy

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut