Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

8-kerroksisen talon hissijumi paljon luultua vakavampi:  Heka yrittää saada asukkaat alas poikkeuksellisella tavalla –  "Tällaista tapausta ei ole tullut minulle eteen"

Hissi: Heka selvittää, voidaanko hajonnut hissi ottaa turvallisesti käyttöön ilman vaikeasti saatavaa varaosaa. Asukkaille on tarjolla paljon apua.

Helsingin kaupungin asunnot (Heka) on joutunut luultua vaikeampiin ongelmiin kaksi viikkoa sitten Koskelan Kunnalliskodintiellä rikkoutuneen hissin korjaamisessa.

Tarvittavan varaosan saaminen voi kestää vielä viikkoja. Hississä on turvalaitevika ja se tarvitsee uuden turvakortin.

– Keskiviikkona selvisi, ettei valmistajalla ole olemassa kyseistä varaosaa. Espanjalainen tehdas saa sen tuotannon käyntiin aikaisintaan ensi viikolla, sanoo huollon kiinteistöpäällikkö Jarno Mäki Hekan etelän alueelta.

Mäen mukaan vastaavia varaosia pitäisi normaalisti olla sekä maahantuojalla että valmistajalla.

Heka selvittää tällä hetkellä, onko hissin käyttäminen turvallista ilman turvakorttia. Teknisesti hissi saadaan liikkeelle ja sitä on jo koeliikuteltu.

– Olemme varmistaneet jo sen, että hissin mahdollinen käyttö ei vaaranna asukasturvallisuutta. Emme ole kuitenkaan pystyneet varmistamaan, onko hissin huoltaminen turvallista. Selvitämme nyt tapoja, miten hissi olisi ottavissa käyttöön. Hissi on ollut pois käytöstä noin kaksi viikkoa ja se on aiheuttanut asukkaille tarpeetonta haittaa.

Tämänkaltaista tapausta ei ole tullut minulle eteen.

Hekasta korostetaan, että on mahdollista, että Kunnalliskodintiellä joudutaan odottamaan varaosan saapumista ennen kuin hissi saadaan käyttöön. Tilanne on Mäen mukaan täysin poikkeuksellinen.

– Vaikka hissejä on meillä paljon, niin tämänkaltaista tapausta ei ole tullut minulle eteen, Mäki sanoo.

Lue myös: Risto, 85, jäi asuntonsa vangiksi vuokratalon 7. kerrokseen Helsingissä – hissin korjaaminen kestänyt yli viikon, eikä loppua näy