Suomalaisten suosikkiravintolat häviämässä isosta kauppakeskuksesta –  johtaja: "Katoava luonnonvara"

Nopeasti syötävää ruokaa tarjoilevat aasialaisravintolat ovat suosittuja Kampin kauppakeskuksessa. Aapo Siippainen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Kauppakeskuksissa ruokailevat haluavat syödä yhä useammin terveellisemmäksi koettuja annoksia, kuten esimerkiksi kasvisruokaa.

Ilmiö näkyy selvästi muun muassa Kampin kauppakeskuksen ravintolatarjonnassa. Esimerkiksi ”syö niin paljon kuin jaksat” -noutopöydät ovat käyneet Kampissa harvinaisiksi, sanoo kauppakeskuksen johtaja Tiina Fågel.

– Isot buffetit ovat katoava luonnonvara. Kampin kauppakeskuksen puolella ei ole yhtään sellaista ravintolaa, joka tarjoaisi pelkkää noutopöytää. Lounasbuffeteja kuitenkin on. Sellaiset ravintolat ovat lopettaneet, jotka eivät ole voineet vastata terveellisemmän ruoan kysyntään. Aikaisemmin kahvilat olivat painottuneet makeisiin pulliin. Nyt halutaan salaattia ja smoothieta, Fågel kertoo.

Asiakkaan näkökulmasta Kampin kauppakeskus jatkuu myös Sähkötalon puolelle, jossa suomalaisten suosimia noutopöytiä on enemmän.

Kampin kauppakeskuksessa on enää 4 alkuperäistä ravintolaa – yrittäjä: "Vuokra on ihan omassa luokassaan, ehkä jossain muualla olisi helpompaa"

Kauppakeskusravintola yritti tarjota asiakkaille luksuslounasta – tätä ruokaa suomalaiset oikeasti halusivat

Helsinkiläinen kauppakeskus saa tänään peräti 6 uutta ravintolaa – katso lista tästä

Alex, 33, on vaihtanut työpaikkaa jo 70 kertaa – näitä helsinkiläisravintoloiden erikoisuuksia hän ei voi unohtaa

Don Corleone -ravintolan yrittäjä Tuulike Shirazi sanoo, että asiakkaat haluavat yhä enemmän kasvisruokia. Hän sanoo, etteivät ravintolan asiakasmäärät ole kuitenkaan kasvaneet, koska moni kauppakeskuksen asiakas haluaa syödä mieluummin pikaruokaa. Johanna Erjonsalo

Kampin uusin ravintola on kasvis- ja kalapainotteisia kulhoannoksia tarjoileva Eat Poke. Annokset ovat saaneet vaikutteita Yhdysvalloista ja Japanista.

– Aasialaisella twistillä toimivat konseptit ovat haluttuja. Samoin esimerkiksi thaimaalainen katuruoka.

Helsingin ravintoloita valtaavaa uutta ruokabuumia verrataan jo sushiin - yrittäjä: "Pitää takoa, kun rauta on kuumaa"

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut