Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalainen unelmoi väljemmästä asunnosta – "Työhuoneen lisäys on ollut monen agendalla"

Lisätila on ykköshaave, kun OP kysyi suomalaisten asumiseen liittyvistä unelmista. Nykyisen kotinsa suomalaiset ovat valinneet asunnon koon, pohjaratkaisun, kulkuyhteyksien ja pihan perusteella. OP kysyessä suomalaisilta, mitä he haluaisivat muuttaa nykyisessä kodissaan vastasi 32 prosenttia vastaajista haluavansa asuntoonsa lisää tilaa, kerrotaan tiedotteessa.

– OP Kodin välittäjien mukaan asumisen väljyys on noussut keskusteluissa esiin asiana, jota ihmiset hakevat uudelta kodiltaan. Esimerkiksi työhuoneen lisäys on ollut monen agendalla, OP:n asumisen palveluista ja asuntorahoituksesta vastaava johtaja Kaisu Christie sanoo tiedotteessa.

Moni suomalainen on kuitenkin oikein tyytyväinen omaan kotiinsa, sillä liki joka viides vastasi, ettei haluaisi muuttaa nykyisestä asunnostaan mitään. Erityisen tyytyväisiä omaan kotiinsa ovat omakotitaloasujat, joista peräti 37 prosenttia ilmoittaa jo asuvansa unelmiensa asunnossa. Kerrostaloasunnossa asuvista vain 9 prosenttia ilmoittaa, ettei muuttaisi nykyisessä asunnossaan mitään.

Myös nykyisen kodin valinnassa asunnon tilavuus on ollut merkittävä kriteeri, sillä useampi kuin neljä kymmenestä nostaa yhdeksi tärkeimmäksi kotinsa valintakriteeriksi riittävän tilan määrän. Yli kolmannes vastaajista pitää nykyisessä asunnossaan seuraavaksi tärkeimpinä asioina hyvää pohjaratkaisua ja omaa pihaa. 31 prosentille vastaajista nykyisen kodin valintaan ovat vaikuttaneet myös hyvät julkiset kulkuyhteydet. Helsinkiläisistä vastaajista peräti 66 prosenttia kertoo painottavansa asunnon valinnassa nimenomaan hyviä kulkuyhteyksiä, ilmenee tiedotteesta.

Suosituimpien asunnonvalintakriteerien joukkoon mahtuu myös monia luontoon liittyviä tekijöitä. Sellaisia ovat oman pihan lisäksi luonto- tai puistoalueiden läheisyys, sijainti rauhallisella alueella kaupungin lähellä ja miellyttävä näkymä asunnon ikkunoista.

OP:n Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn vastasi verkkopaneelissa kesä-heinäkuun vaihteessa 1 022 suomalaista. Vastausten virhemarginaali on 3 prosenttia suuntaansa.