Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hakaniemen halli avautuu 2022, edustalle tulee myös terassi

Hakaniemen kauppahallin peruskorjaus valmistuu tämänhetkisten tietojen valossa vuoden 2021 lopussa. Tällä hetkellä käynnissä ovat sisätilojen korjaukset.

Lisäksi maan alle rakennettavan Hakaniemen hallin huoltopihan täytyy olla valmis ennen kuin kauppiaat pääsevät muuttamaan väistötiloista takaisin halliin. Sen arvioitu valmistumisaika on vuodenvaihteessa 2021–2022. Huoltopihan kautta toimivat esimerkiksi hallin jätehuolto ja tavarantoimitus kauppiaille.

– Muutto väistötilasta uudistettuun halliin tapahtuu näillä näkymin vuoden 2022 alussa. Kauppiaiden ei siis tarvitse siirtyä kesken joulumyynnin, Hakaniemen alueen projektinjohtaja Sirpa Kallio Helsingin kaupungin aluerakentamisyksiköstä kertoo tiedotteessa.

Huoltopihan siirtyessä maan alle katutasosta vapautuu tilaa uudelle, etelään suuntautuvalle terassille. Terassin kohdalle sijoittuvat myös kauppahallin suuret kaari-ikkunat. Kaupunginmuseon luvalla maahan saakka avattavat ikkunat tarjoavat remontin jälkeen hallista paremman näkymän torille.

Tämänhetkinen kauppiaiden väistötila puretaan torilta pois välittömästi muuton jälkeen, jolloin ulkotorimyynnille vapautuu jälleen lisää tilaa.

– Myös itse Hakaniemen toria perusparannetaan. Kojujen asettelua mietitään uusiksi, ja tähtäämme siihen, että torilla voi jatkossakin järjestää erilaisia tapahtumia – jopa paremmissa olosuhteissa kuin ennen, Sirpa Kallio kertoo.

Hakaniemi oli vielä 1970-luvulle saakka vilkas ja merkittävä ostospaikka, joka on kuitenkin viime vuosikymmeninä päässyt hiljenemään. Projektinjohtaja toivoo, että tulevina vuosina Hakaniemi palautetaan entiseen asemaansa.

– Hakaniemeen tulee uusia työpaikkoja ja uutta elämää, täällä liikkuu paljon ihmisiä ja toivottavasti kauppojen tarjontakin laajenee taas.