Tunnettu tivoli saapuu Helsinkiin – Näin koronaa torjutaan tivolissa sairaaloissakin käytetyllä aineella

Helsinkiin ensi viikolla saapuva Tivoli Sariola ottaa koronan huomioon tivoleissaan monella tavalla. Kuvituskuva. Juha Poutanen

Sanna Jompero-Lahokoski

Korona on vaikuttanut myös tivoleiden kiertue-elämään sekä ihmisten liikkumiseen siellä.

Tivolikiertueella oleva Tivoli Sariola saapuu ensi viikolla leikkipuisto Kurranummeen Tapanilaan.

Torstaista sunnuntaihin (3.–6-9-) Tapanilassa viipyvässä tivolissa on koronan vuoksi käytössä poikkeusjärjestelyitä.

Tivoli on panostanut kuluvana kesänä kosketuspintojen valokatalyysipinnoitukseen, joita on käytetty muun muassa sairaaloissa.

– Kaikki laitteet ja kosketuspinnat on käsitelty ennen ensimmäistä avauspäivää valosta aktivoituvalla, kulumattomalla Nanoksi-katalyysipinnoitteella. Katalyysipinnoite on myrkytön ja vaaraton ihmisille ja ympäristölle, eikä sitä voi silmin havaita, toteaa Tivoli Sariolan toimitusjohtaja Ville Sariola tiedotteessa.

Pinnoitus desinfioi pintoja, kun siihen kohdistuu valoa.

Tivoli aloitti tämän vuoden tivolikiertueensa poikkeuksellisesti Tuurista. Hyvinkään ja Kirkkonummen vierailujen jälkeen se saapuu ensi viikolla Tapanilaan.

– Tivoli avattiin juhannuksena erityisjärjestelyin. Olemme joutuneet tekemään tiettyjä muutoksia kiertueeseen ja vallitsevasta tilanteesta johtuen loppusyksynkin suunnitelma on vasta alustava. Tapanilan vierailu päästään kuitenkin toteuttamaan,

Tapanilassa, kuten muuallakin, tivolialue on rajattu niin, että kulku alueelle ja alueelta pois tapahtuu reaaliaikaisesti kävijämäärää mittaavan portin kautta. Laitteiden kapasiteettia ja erikoisefektejä on karsittu. Myös käsihygieniaan on panostettu.

– Ja toivomme, ettei kukaan saavu alueelle vähänkään oireisena. Huvittelu tapahtuu oman seurueen kesken ja ohjeistamme pitämään turvavälin muihin huvittelijoihin, Sariola listaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut