Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Samasta sovelluksesta saa nyt kaukobussin ja HSL:n liput, kohta myös taksin Kuusamossa – Matkahuollon tavoitteena maailman ensimmäinen valtakunnallinen matkaketjuratkaisu

Matkahuollon uudesta sovelluksesta voi ostaa nyt lipun kaukoliikenteen bussin lisäksi myös HSL:n kulkuvälineisiin.

Reitit ja liput -sovellus opastaa matkustajan osoitteesta osoitteeseen ja yhdistää paikallisliikenteen vuoroja valtakunnallisen liikenteen aikatauluihin. Sovelluksesta voi myös ostaa liput koko matkalle.

Matkahuollon mukaan tavoite on rakentaa maailman ensimmäinen valtakunnallinen matkaketjuratkaisu, jossa matkustaja saisi koko matkansa liput yhdestä paikasta. Tulevaisuudessa tarkoitus on yhdistää samaan sovellukseen kaikki Suomen joukkoliikenteen eri toimijat.

Tällä hetkellä Reitit ja liput -sovellus sisältää aikataulut ja liput Matkahuollon busseihin sekä HSL:n, Hämeenlinnan ja Savolinnan liikenteeseen.

– Lisäämme toimijoita sovellukseen pala palata. Tavoitteenamme on, että tulevaisuudessa palvelu kattaa koko maan joukkoliikenteen ja operaattorit, jotta liikkuminen ilman omaa autoa olisi helppoa, kertoo tiedotteessa Matkahuollon matkustaja- ja liikennöitsijäpalveuiden johtaja Leila Lehtinen.

HSL:lle sovellus tarjoaa lisäkanavan niin lipunmyynnille kuin matkustajien palvelemiselle reittien suhteen, kertoo asiakkuus ja myynti -osaston johtaja Mari Flink tiedotteessa..

– Koko idea HSL:n lipunmyyntirajapinnan avaamisessa on ollut, että asiakkaille voidaan tarjota helposti matkaketjuja aina määränpäähän asti. Tässä tämä toteutuu hienosti, ja potentiaalia on paljon.

Harvaan asutuille alueille Matkahuolto kaavailee kutsuliikenteen kaltaisia ratkaisuja, kuten takseja, osaksi sovelluksen kattamaa joukkoliikennettä. Ensimmäiseksi kutsuliikenne lanseerataan Kuusamon seudulle jo syyskuun aikana.

– Suomi on pitkien etäisyyksien maa, jossa matkustajamäärät ovat pieniä. Joukkoliikenteen vuorojen väheneminen erityisesti harvempaan asutetulla maaseudulla on lisännyt yksityisautoilua ja liikenteen päästöjä. Jotta joukkoliikenne olisi mahdollisimman houkutteleva vaihtoehto, sen käytöstä on tehtävä vaivatonta. Uskon, että uuden sovelluksemme lanseeraaminen ja kehittäminen on askel oikeaan suuntaan joukkoliikenteen elvyttämiseksi, Leila Lehtinen toteaa tiedotteessa.