Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Panimoravintolaan tulossa jopa 300-paikkainen terassi – Gardenian vuokranneet yrittäjät saivat arvokkaan vinkin asiakkaaltaan

Ravintola: Ovet avataan ensi keväänä.

Gardenia muuttuu ensi keväänä panimoksi sekä 150-paikkaiseksi baariksi ja ravintolaksi, joka panostaa myös hyviin kahveihin.

Ravintola rakennetaan entisen kahvilan tilalle. Samalla tilaa laajennetaan. Kesällä terassipaikkoja tulee ulkona olemaan jopa 200–300.

– Emme tarkalleen vielä tiedä paljonko paikkoja mahtuu, mutta idea on, että lasi-ikkunoista voi nähdä panimoon samaan aikaan, kun terassilla syö tai nautiskelee juomia, sanoo Aleksi Saikkonen, joka on CoolHead Brewin markkinointi- ja kehityspäällikkö.

Tuusulalainen pienpanimo oli ehtinyt jo jonkin aikaa etsiä uusia tiloja Helsingistä. Neuvottelut Gardenian vuokraamisesta sujuivat kaupungin kanssa hyvin.

– Löysimme nopeasti yhteisen sävelen. Olemme kohta siinä pisteessä, että voimme alkaa remontoida, toteaa Saikkonen, joka kertoo, että sopiva tila löytyi lähes sattumalta.

– Nykyiset tilamme alkoivat käydä pieniksi ja suurin osa porukastamme ja asiakaskunnastamme asuu Helsingissä. Kysyimme viime syksynä ideoita myös asiakkailtamme. Loppuvuodesta saimme eräältä asiakkaalta vinkkauksen Gardeniasta. Näimme heti, että tämä voisi olla meidän juttu.

Myös kaupunki innostui tuusulalaispanimon yhteydenotosta.

– Kaupungin tavoitteena on ollut pitkäaikainen vuokralainen. Yrityksestä meille tullutta käsitystä kuvaavat parhaiten adjektiivit nuorekas ja energinen, toteaa kaupungin rakennetun omaisuuden hallinnasta vastaavan yksikön päällikkö Osmo Rasimus.

Vuodesta 2015 tyhjillään seissyt Gardenia on ollut kaupungille jo vuosia suoranainen murheenkryyni. Sitä yritettiin pitkään myydä, mutta ostajaa hinnaltaan ja käyttökuluiltaan kalliille rakennukselle ei löytynyt. Pitkäaikainen vuokralainen on kaupungille suoranainen onnenpotku. Muita varteenotettavia vuokralaisehdokkaita ollut.

– Ei sellaisia, joilla olisi ollut valmiudet tehdä tiloihin vaadittavat muutostyöt ennen uuden toiminnan aloittamista, Rasimus jatkaa.

Vuokrasopimus on solmittu kymmeneksi vuodeksi. Vuokra ensimmäiseltä kolmelta vuodelta on puolet, 7 235 euroa kuukaudessa ja seuravalta seitsemältä vuodelta 14 470 euroa. Vuokraan lisätään 24 prosentin arvonlisäverot.

Kahdeksan henkilöä työllistävä panimo joutuu laittamaan ennen paikan avaamista kättä taskuun, sillä edessä on kattava siivous sekä ravintolatilojen remontti. Entisen luontokoulun tiloihin on tarkoitus rakentaa saunatiloja, joissa bisnesmalli on vielä auki.

– Sauna on erittäin todennäköisesti vain tilauskäytössä, Saikkonen sanoo.

Myös panimoravintolan nimiasia on vielä mietinnässä.

– Pohdimme sitäkin vielä. Se on ehkä jotain edelliseen käyttötarkoitukseen viittaavaa.

Ensi keväänä luvassa on erilaista ohjelmaa ja tapahtumia.

– Toivomme, että paikka voisi jatkossakin toimia maamerkkinä, kuten se on tähänkin asti toiminut, Saikkonen sanoo.