Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ville Haapasalo tuo kuuluisat "kaloripomminsa" Helsinkiin – täältä niitä voi ostaa

Ruoka: Ville Haapasalon kuuluisia herkkuja saa Helsingissä pian kolmesta eri paikasta.

Tähän se kuuluisa Puumalan kioski tulee, K-supermarket Hertan kauppias Markus Ranne näyttää.

Rooliaan vaihtanut näyttelijä Ville Haapasalo tuo paikalle kuuluisan hatsapurikioskinsa Puumalasta. Myymälän pitäisi aueta perjantaina.

Töitä vaille jäänyt tv- ja elokuvasuosikki myi tänä kesänä 25 000 georgialaista piirakkaa Saimaan satamassa. Ennakkoon asetettu tavoite 5 000 meni hieman överiksi.

Myyntiä siellä joudutti myös viereisestä Virta-ravintolasta saatu anniskelulupa terassille. Herttoniemeen ei tule alkoholipitoisia kyytipoikia.

Viime viikon lopulla tavoitettu Haapasalo sanoo myyntipisteitä tulevan Helsinkiin kolme. Kahden muun sijaintia hän ei vielä suostu paljastamaan.

Paperityöt ovat toistaiseksi sen verran kesken, että laskematta on vaikkapa, kuinka monta pulloa georgialaista Borjomi-mineraalivettä meni piiraiden palanpainikkeeksi. Puntarillakin on käymättä, ja hän ei voi kertoa, montako kiloa lähti kesän helteissä. Silmällä vaa’iten niitä lähti.

Puumalan kunnanjohtaja Matias Hilden hyrisee tyytyväisyyttään.

– Puumalassa oli erittäin vilkas matkailukesä, ja Villen hatsapurikioski oli yksi hyvä ilmentymä sille. Kioskin edessä oli lähes joka päivä pitkä jono, ja osa ihmisistä taisi tulla katsomaan ihan sitä jonoakin.

Hildenin laskujen mukaan Puumalassa on kesäisin ehkä noin 7 000 – 8 000 asukasta ja matkailijat päälle. Varsinainen asukasluku on vain 2 100.

– Osa tuli Villen kioskille kovinkin kaukaa, Hilden huomauttaa.

Helsingin Uutisten lukijat kertovat jopa sadan metrin jonoista.

Yksi, joka jäi ilman hatsapuria, oli kauppias Ranne. Hänellä on mökiltään Siikavedeltä puolen tunnin venematka Puumalan satamarantaan, mutta syömättä jäivät piiraat pitkän jonon takia.

– Ehkä nyt kun kioski tulee omalle ovelle.

– Yhteinen tuttava yhdisti meidät, Ranne kertoo, eikä ole mustasukkainen, jos myyntipisteitä tulee muuallekin Helsinkiin.

Haapasalon mukaan hatsapurit tulevat edelleen Puumalasta. Niiden kehittäminen leipomossa vei kuukausia. Hän kertoo tehneensä kymmeniä kokeiluja eri taikinoilla, eri paistoajoilla – ylipäätään eri variaatioilla.

Mistään kevyttuotteesta ei ole kyse, sillä piirakka on syönyt sisäänsä 225 grammaa juustoa. 225 gramman taikinassa on ternimaitoa, kermaa ja voita.

Herttoniemeen siirretty Puumalan kioski uuneineen avautuu huomenna torstaina marjamyynnin viereen: K-supermarket Hertan ja metron sisäänkäynnin väliin.

Asiakasvirta on päivittäinen yli kaksinkertainen verrattuna kesä-Puumalaan, josta kerrotaan anekdoottia, että paikkakunnalla syntyy enemmän saimaannorppia kuin lapsia.

Ranne muistuttaa, että tämä on Villen oma homma – ei kaupan, mutta kylmän talven tultua hän voi hankkia myymälään uunin, jolla puumalalaisen leipomon aihiot paistetaan.

Puolivalmisteet kestävä kuljetuksen jopa pizzalaatikossa. Allekirjoittanut testasi sen, kun sai yönylituliaiset kesän viimeiseltä myyntipäivältä.

Hatsapuri tlikuumaan uuniin yläpellille. Otetaan pois, kun se alkaa kuplia. Niin tuli valmista, ja maistui yhtä hyvälle kuin paikan päällä kesällä 2020.