Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorten työttömyys hyppäsi huippukorkealle tasolle Uudellamaalla – näillä aloilla on kuitenkin hommia

Nuorten työttömyystilanne Uudellamaalla on nyt poikkeuksellisen heikko. Nuorisotyöttömyys lähti Uudellamaalla nopeaan kasvuun helmi-maaliskuussa. Vielä tammikuussa tilanne oli vuoden 2019 tasolla, mutta koronan myötä työllisyystilanne heikkeni voimakkaasti. Kun tammikuussa nuoria työnhakijoita oli Uudellamaalla noin 13 000, maaliskuussa luku oli noussut yli 22 000 nuoreen. Heinäkuussa luku oli peräti 33 200. Kun verrataan viime vuoden vastaaviin aikoihin, oli tämän vuoden maaliskuussa kasvua 63 prosenttia ja heinäkuussa 86 prosenttia, tiedottaa Uudenmaan te-toimisto.

Työtä on tiedotteen mukaan tällä hetkellä tarjolla useilla eri toimialoilla. Työnantajat hakevat erityisesti palvelu- ja myyntityöntekijöitä, rakennustyöntekijöitä sekä korjaus- ja valmistustyöntekijöitä. Jos uusia työpaikkoja tarkastellaan ammattinimikkeittäin, eniten uusia avoimia paikkoja on myyjien, kirvesmiesten, rakennuspuuseppien, rahdinkäsittelijöiden, varastotyöntekijöiden sekä talonrakentajien nimikkeissä.

Kasvaneen nuorisotyöttömyyden vuoksi Uudenmaan te-toimisto tehostaa nuorten työnhakijoiden auttamista siirtämällä lähes sata asiantuntijaa lisäavuksi nuorten palveluihin palvelemaan ja tukemaan nuoria työnhaussa. Lisäresurssien avulla nuorille työnhakijoille pystytään kattavammin tarjoamaan henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta.

– Juuri tämän palvelun tiedetään kokemusten mukaan tukevan nuoria työllistymisessä suoraan tai työvoimapalvelujen, kuten työkokeiluiden tai työllistymistä edistävien valmennusten kautta saadun osaamisen kehittymisen kautta, tiivistää palvelujohtaja Mika Salo tiedotteessa.

Uudellemaalle on saatu myös yli 15 miljoonaa euroa lisää nuorten työllisyysmäärärahoihin. Tämä tarkoittaa ainakin sitä, että valmennuksiin ja työvoimakoulutuksiin pystytään tänä ja ensi vuonna ohjaamaan huomattavasti enemmän nuoria.

Nuorille on lisäksi tarjolla myös ammatinvalinta- ja urasuunnittelun psykologipalvelua. Monelle nuorelle pitkän tähtäimen koulutus- ja urasuunnittelun kysymykset ovat myös erittäin oleellisia tulevaisuuden kannalta, vaikka töitä nyt löytyisikin.

Oma aktiivisuus työnhaussa on kullanarvoista, korostetaan tiedotteessa. Avoimia työpaikkoja kannattaa seurata te-palvelut.fi-sivuilta sekä käyttää kaikkia mahdollisia verkostoja apuna työ- tai koulutuspaikan löytämisessä. Apua saa te-palveluista ja kannattaa hyödyntää myös oman alueen Ohjaamojen palveluja.

Juttua muokattu 3.9.2020 kello 15.50: Ensimmäisen kappaleen te-keskus korjattu muotoon te-toimisto.