Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauppakeskuksen valotaulu paistoi suoraan sisään asuntoon, mainos sammutetaan nyt aiemmin illalla – "Kaupungin pitäisi ennemmin vähentää kuin lisätä ärsykkeitä"

Valot: Rakennusvalvonta odottaa nyt, tuleeko mainosnäytöstä edelleen valituksia.

Osa naapuritalojen asukkaista kokee kauppakeskus Hertsin mainosnäytön häiritseväksi. Neljä metriä leveä ja 8,8 metriä korkea näyttö on Hertsin julkisivussa Herttoniemen metroaseman puolella.hertsi

– Se ei onneksi näy meille kotiin, mutta olen pahoillani niiden puolesta, joille se näkyy. Koska metroaseman ympäristö on jo valmiiksi urbaani paikka, kaupungin pitäisi ennemmin vähentää kuin lisätä ärsykkeitä, Maija Hurme sanoo.

Eräs asukas kertoo Herttoniemen Facebook-ryhmässä, että himmentämisen jälkeenkin asunnossa on pidettävä iltaisin verhot kiinni.

Kaikkia näyttö ei kuitenkaan häiritse.

– Ei se minua haittaa. Minulla on yleensä sen verran verhot kiinni, että ei se sieltä kyllä läpi tule, Olli Seppä sanoo.

Hertsin kauppakeskuspäällikkö Hanna Feodorov kertoo, että mainosnäytöstä on tullut kauppakeskukselle palautetta. Hänen mukaansa näytön säätöihin on tehty palautteen perusteella kolme muutosta.

Ensinnäkin suuntausta on säädetty niin, että kuva näkyy Herttoniemen metroaseman ja Itäväylän suuntaan.

– Lisäksi näytön kirkkautta on säädetty. Päiväsaikaan näyttöä on himmennetty hieman ja ilta-aikaan selvästi eli 50 prosentilla.

Herttoniemeen avattiin uusi pikaruokaravintola – seinälle maalattiin "rohkea" katseenvangitsija

Kolmanneksi näytön päälläoloaikaa on lyhennetty tunnilla.

– Suunnittelimme aluksi, että näyttö olisi auki yhteentoista saakka, mutta nyt on päätetty, että se laitetaan kiinni kymmeneltä.

Feodorov sanoo, että asiakaspalautteet luetaan kauppakeskuksessa huolellisesti.

– Etenkin kun keskus on uusi, meidän on todella tärkeä tietää, mitä mieltä asiakkaat ja asukkaat ovat keskuksesta. Asiakkaita ja asukkaita vartenhan me olemme täällä Hertsissä.

Helsingin kaupungin rakennusvalvonta sai tietää asiasta, kun asukas antoi palautetta kaupungin palautejärjestelmän kautta.

– Asukkaan mukaan mainosnäyttö on liian myöhään päällä ja liian kirkas, rakennusvalvonnan arkkitehti Valtteri Suontausta kertoo.

Rakennusvalvonta otti yhteyttä kauppakeskukseen ja kehotti korjaamaan tilanteen.

– He ainakin vastasivat minulle, että ovat himmentäneet näyttöä ja sulkevat sen kokonaan tuntia aikaisemmin.

Rakennusvalvonta odottaa nyt, tuleeko mainosnäytöstä edelleen valituksia ja aiheuttaako se yhä haittaa.

Koronarajoitukset eivät estäneet uuden kauppakeskuksen avajaisruuhkaa Helsingissä – Apulaispormestari kertoo käyneensä "vakavan keskustelun"

Helsingin kaupunki myönsi Hertsin valomainoksille ja mainosnäytöille luvan 4. kesäkuuta 2019. Lupaehdoissa ei määritellä, kuinka kirkas mainosnäyttö saa olla ja milloin se saa olla päällä.

– Kellonaikojen asettaminen ja kirkkauden määrittäminen olisi todella hankalaa, Suontausta perustelee.

Lupaehdoissa todetaan muun muassa, että mainoslaitteista ei saa aiheutua häikäisyä, häiriötä tai vaaratilanteita ympäristössä ja että tarpeettoman kirkasta valaistusta tulee kaikissa olosuhteissa välttää.

– Tuolla on pyritty siihen, että pystymme kontrolloimaan tilannetta, kun mainoslaitteiden vaikutuksia ei voi aina arvioida ennalta.

Herttoniemessä avautuu Prisma ja uusi kauppakeskus – "Kaikkien toiveena varmasti on, että metroasema saataisiin uudistettua pian"

Herttoniemen asema menee lähitulevaisuudessa uusiksi – mallia otetaan Kampin terminaalista