Helsingissä jyllää nyt miljoona-asuntojen buumi ja pelkästään Kalasatamassa niitä on myynnissä yli 25 – "En näe uhkaa, ettei riittäisi ostajia"

Asuminen: Arvoasuntojen kauppamäärät ovat kasvaneet viiden vuoden takaisesta selvästi. Kauppa käy muutenkin, vakuuttavat kiinteistönvälittäjät.

Heinäkuu toi helpotusta koronakevään notkauttamaan asuntokauppaan ja patoutunut kysyntä alkoi purkautua. Näin sanovat isot välitysfirmat, kuten Huoneistokeskus, SP-Koti ja Remax.

Remaxin mukaan kulunut heinäkuu oli sekä myynnillisesti että kauppamäärissä ketjun kaikkien aikojen paras kuukausi. Myös Sp-Koti kertoo yltäneensä heinäkuussa ennätysmäiseen myyntiin ja liikevaihtoon.

Myös Huoneistokeskus kertoo, että asuntojen kauppamäärät kasvoivat Helsingissä 11,7 prosenttia verrattuna edellisvuoden heinäkuuhun.

Huomionarvoista on ketjun mukaan se, että arvoasuntojen eli yli miljoona euroa velattomana maksavien asuntojen kauppamäärät ovat nousseet selvästi.

Viimeisen 12 kuukauden aikana arvoasuntoja on myyty Helsingissä 172 prosenttia enemmän kuin viisi vuotta sitten. Myös Espoossa kauppamäärät ovat nousseet 117 prosenttia viidessä vuodessa.

Eerik, 30, osti hitas-asunnon ja aikoo asua siinä korkeintaan 5 vuotta – Kalasataman kupeessa rakennetaan nyt vauhdilla

– Arvoasunto on asunto, jossa yhdistyy sijainti arvoalueella, tietty hintataso ja ainutlaatuiset erityispiirteet. Esimerkiksi Helsingin kantakaupunki ja merenranta-alueet sekä Espoon rantaviivan asuinalueet kuten Westend ovat alueita, joilla on paljon arvoasuntoja, kertoi tehtävänsä syyskuun alusta jättänyt Huoneistokeskuksen liiketoimintajohtaja Anu-Elina Hintsa elokuussa.

– Näyttää siltä, että tietyillä alueilla on käynnissä omistajienvaihdos, sillä esimerkiksi Katajanokalla tehtiin viisi vuotta sitten vain 3 arvoasuntokauppaa vuoden aikana, kun viimeisen kahdentoista kuukauden aikana niitä on tehty peräti 14, Hintsa luetteli.

Myös Töölössä postinumeroalueella 00260 arvoasuntojen kaupat ovat lisääntyneet viiden vuoden takaisesta. Kun niitä viisi vuotta sitten tehtiin kaksi vuodessa niin viimeisen vuoden kuukauden aikana kauppoja on tehty 18. Samoin Eira-Hernesaari alueella on myyty viimeisten 12 kuukauden aikana 28 arvoasuntoa, kun viisi vuotta sitten niitä tehtiin samassa ajassa 8. Luvut perustuvat KVKL:n tilastoihin, jonne suurimmat välitysliikkeet toimittavat kauppatietonsa.

– Miljoona-asuntojen määrän kasvu tulee enemmänkin siitä, että alueille, joissa neliöhinnat ovat korkeammat on rakennettu laadukasta uudistuotantoa ja näiden hinnat ovat helpostikin yli miljoona euroa, taustoittaa Huoneistokeskuksen pääkaupunkiseudun aluejohtaja Eija Miehola.

Töölöläistalon lämmitysratkaisusta väännettiin pitkään, mutta lopputulos kerää kiitosta – Säästää rahaa ja toi huoneistoihin viilennyksen

Arvo asunnoissa ei myytävä lopu, sillä Oikotien myynti-ilmoituksissa 1 000 000 euron hintapyynnön ylittää 175 asuntoa, näistä reilut 50 on uudiskohteita.

Pelkästään Kalasatamassa on verkkosivustolla kaupan 26 miljoona-asuntoa, kun Redin ylimmissä kerroksissa on edelleen vapaata, rakenteilla on uusi torni Loisto, ja Verkkosaarenrantaan osin meren päälle rakentuu luksuskohde, jolla on muun muassa oma rantasauna ja uimalaituri.

– Kyllä kaikki asunnot menevät kaupaksi kun hinta on oikea. Esimerkiksi Kalasatama alueena on hyvinkin kiinnostava, joten en näe uhkaa siinä, että asunnoille ei riittäisi ostajia, Miehola kommentoi.

Ökytornin asukkailta satelee palautetta SRV:lle – Tammisten kolmiossa asuu tyytyväinen pariskunta: "Ihmettelisin, jos mitään soraääniä ei olisi"

"Kun näkee tämän, muistaa, miksi haluaa asua Helsingissä" – asukkaat ovat tyytyväisiä puistoonsa, vaikka jotain puuttuukin

Kauppakeskus Redin kupeeseen aukesi 17 oluthanan ruokaravintola – ketju on tuttu eri puolilta Helsinkiä

Pirkka-Pekka Petelius vastaa 3 neliön yksiössä asuvalle "Yölinjalla" – tämä hulvaton hupailu oli yli 20 vuotta aikaansa edellä

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut