Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällaisista asunnoista on nyt Helsingissä erityisen kova kysyntä – "Korona näyttää lisänneen suosiota"

Helsingin Uutiset kertoi äskettäin, että suuret kiinteistövälitysliikkeet uskovat nyt pahimpien koronakriisin vaikutusten olevan asuntokaupassa takana päin ja heinäkuussa tehtiin jopa ennätyksiä.

Helsingissä jyllää nyt miljoona-asuntojen buumi ja pelkästään Kalasatamassa niitä on myynnissä yli 25 – "En näe uhkaa, ettei riittäisi ostajia"

Sp-Kodista kuvaillaan, että asuntomarkkinat ovat toipuneet koronan ja lockdownin aiheuttamasta rajusta kevään romahduksesta ja näkymät loppuvuodelle ovat hyvät.

– Se, miten nopeasti tilanne asuntomarkkinoilla on palautunut ennalleen, on yllättänyt itsenikin, sanoo Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen.

Hän arvioi elokuussa, että Sp-Koti tulee kirimään kokonaiskauppamäärissä lähes viime vuoden tasolle. Nyt ollaan syyskuun puolella, ovatko näkymät edelleen hyvät?

– Asuntokaupan päädraiverit ovat työllisyys, korkotaso ja kuluttajien luottamus. Syksyn asuntokauppaennustetta varjostaa tietysti vientiteollisuuden jälkisyklisyys ja siitä mahdollisesti aiheutuvat haasteet työllisyyteen, sekä se, mikäli koronan toinen aalto tulee ja joudutaan palamaan tiukempiin rajoitustoimiin. Vientiteollisuudessa mahdollisesti tapahtuvat lomautukset ja irtisanomiset kohdistuvat pääosin muualle Suomeen kuin pk-seudulle, joten uskon kauppaennusteen pätevän etenkin täällä, Rantanen vastaa.

Rantasen mukaan haasteena on enemmän se, että monilla alueilla on pulaa myytävistä kohteista.

– Helsingissä kantakaupungissa ja sen lähialueilla kysyntää on runsaasti yksiöille sekä pienille perheasunnoille (kolmiot ja isot kaksiot). Itä- ja Pohjois-elsingissä on runsaasti kysyntää asunnoille, missä on pihaa, eli ok-taloille ja rivitaloasunnoille, Rantanen kuvailee.

– Korona näyttää lisänneen pientalomuotoisen asumisen suosiota. Kerrostalojen kauppamäärät laskivat alkuvuoden aikana selvästi enemmän kuin rivitalojen ja omakotitalojen.

Helsinkiläisellä asuinalueella on myynnissä peräti 20 hulppeaa luksusasuntoa – Tämä kohde poikkeaa täysin muista

Heinäkuussa vanhojen kerrostalokaksioiden hinta nousi edelleen Helsingissä verrattuna vuodentakaiseen, keskimäärin kaksion neliöhinta oli 5 605 euroa, kun se 2019 heinäkuussa oli 5 223. Tosin Helsingissä on alueittain erittäin iso hintahajonta.

Vantaalta kaksion sai heinäkuussa 2020 vielä niukasti alle kolmen tonnin neliöhintaan ja Espoossa hinta oli kivunnut 4 115 euroon.

Airbnb-vuokraus aiotaan kieltää jo yhtiöjärjestyksessä – tämä rakentuva taloyhtiö on ensimmäisiä Suomessa, jossa hotellityyppinen toiminta kielletään jo ennakolta

Onko tässä Helsingin seuraava trendialue? –  "Yksiön hinnalla kaksio"

Yksiöiden vuokrat pomppasivat Helsingissä – katso hurjat erot alueittain: Tällä uudehkolla alueella 30-neliön asunnosta pyydetään jo liki 1000 e/kk