Helsinki päätti, että Kehä I:n kyljestä ei vuokrata tilaa 24h-ravintolan parkkipaikalle – Näin McDonald's kommentoi

Tästä alueesta on kyse. Vasemmalla näkyy Pakilasta Kehä I:lle johtava ramppi. Kaupunkiympäristön toimialan liitemateriaali
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Pakilaan kaavaillulta McDonald'silta jää reilut kymmenen parkkipaikkaa saamatta, sillä kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi tiistaina vuokrauspäätöksestä tehdyn oikaisuvaatimuksen. Asia päätettiin Nuutti Hyttisen (ps.) ja Atte Kalevan (kok.) tekemän vastaehdotuksen mukaan yksimielisesti.

Pikaruokaravintolan suunnittelemista parkkipaikoista osa, eli 11 paikkaa olisi sijainnut Kehä I:lle johtavan rampin vieressä, suojaviheralueeksi määrätyllä alueella.

Lautakunta totesi, että se on 2019 vuoden keväällä antanut näkemyksen, jonka mukaan nykyinen suojaviheralue tulee säilyttää suojaviheralueena ja liiketontille rakennettavan rakennuksen pysäköinti sekä logistiikkatoiminnot pitää sijoittaa tarvittaessa maanalaisiin kerroksiin. Päätös koski aiempaa hanketta, jolloin risteykseen suunniteltiin K-kauppaa. Kesko on sittemmin luopunut hankkeesta.

Lautakunta katsoo, että kaupungin yritystonttitiimin tiimipäällikön tekemä päätös siten kaupunkiympäristölautakunnan ilmaiseman selkeän tahtotilan vastainen sekä sisällöltään harhaanjohtava, sillä määräalalle suunniteltu käyttötarkoitus parkkipaikkoina ei ole luonteeltaan tilapäistä eikä lyhytaikaista.

Asukkaat vastustivat ruokakauppaa, ovat saamassa nyt tilalle Mäkkärin

Suunniteltu käyttö ravintolan pysäköintialueena olisi ennemminkin luonteeltaan pysyvää, eikä suojaviheralueen käyttäminen pysäköintialueena vastaa tarkoitusta, lautakunta päätti.

Kyläkunnantien ja Pakilantien risteyksessä Kehä I:n kupeessa on käyttämätön liiketontti, johon on aiemmin soviteltu ruokakauppaa ja nyt 24 h auki olevaa hampurilaisravintolaa autokaistoineen. Asukkaat ovat ehdottaneet paikalle koirapuistoa.

Suomen McDonald's-ketjusta ei vielä kerrota, vaikuttaako takaisku mahdollisesti suunnitelmiin ravintolan perustamisesta Pakilaan. Maanalaisten parkkipaikkojen rakentaminen on hyvin kallista, eikä näin ole ketjun autoravintoloissa yleensä tehty.

Karttakuva suunnittelualueesta. Kiistan kohde on yläreunan pysäköintipaikat, joille oli vuokrattu tilaa suojaviheralueelta. Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi oikaisuvaatimuksen vuokrauspäätökseen. Kaupunkiympäristön toimialan liitemateriaali

– Päätös on vasta tullut ja arvioimme tilanteen uudelleen tuo päätös huomioiden. Vielä meillä ei ole tietoa siitä miten aiomme asian suhteen edetä, kertoo McDonald'sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen.

Viime vuoden lokakuussa Ryhänen kertoi Helsingin Uutisille, että ketju kartoittaa jatkuvasti uusia liikepaikkoja Helsingistä. Tuolloin hampurilaisketjun pitkäikäiset ravintolat, Kluuvin ja Ruoholahden McDonald'sit, oli juuri laitettu kiinni vuokrasopimuksien umpeutuessa. Uusin Mäkkäri Helsingissä puolestaan on Kehä I:n varrelle Kivikkoon 2017 avattu autokaistallinen 24h-ravintola.

"Euron juusto" jäi historiaan – McDonaldsin tunnetun hampurilaisen hinta nousi jälleen

"Rotta-mäkkärillä" käynnissä tehotorjunta Itä-Helsingissä – Näin kommentoi yrittäjä: kantaa on saatu pienennettyä

Take away -pakkausten roskameri puistossa tuskastuttaa puutarhuria – "Kyllähän se turhauttaa, että joutuu jatkuvasti siivoamaan toisten jälkiä"

Burger King vinoilee mainoskampanjassaan McDonald'sille – Ilmainen toimitus kuuteen uuteen "noutoravintolaan" Helsingissä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut