Uusi toimintasuunnitelma: Eri osissa maata voi olla tulevaisuudessa eri koronatoimet

Kuvituskuva Moises Garibay/Arkisto

Minna Harmaala

Suomen koronatoimiin tulee käänne: Eri osissa maata voidaan noudattaa eri sääntöjä. Alueet päättävät itse siitä, mitä toimia niillä tarvitaan, tosin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilannekatsaukseen ja suosituksiin tukeutuen.

Näin linjataan uudessa toimintasuunnitelmassa, jonka hallitus hyväksyi tänään ja jota esiteltiin tänään iltapäivällä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Alueellisia suosituksia ja toimenpiteitä tekevät sairaanhoitopiirit, kunnat ja aluehallintovirastot. Työtä ohjaa ja koordinoi sairaanhoitopiiri. Alueellisen yhteistyöryhmän pitää tiedottaa THL:lle päätöksistään viipymättä.

Normaalioloissa toimenpiteiden on sosiaali- ja terveysministeriössä (STM) tehdyn suunnitelman mukaan oltava "ennakoivia ja ensisijaisesti paikallisia ja alueellisia" ja "ne on asetettava epidemiologisen tilanteen ja käytännön toteutusmahdollisuuksien mukaisesti tarkoituksenmukaiseen järjestykseen".

Valtakunnallisesti kuitenkin seurataan tilannetta ja varmistetaan, että aluetason päätöksistä muodostuu järkevä ja yhdenmukainen kokonaisuus ja että epidemian torjunta onnistuu.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut