Kannelmäen peruskoulu poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin – 118 oppilasta ja 21 työntekijää altistunut koronalle

Kannelmäen oppilaita siirretään etäopiskeluun. Kuvituskuva. Päivi Kallo/Arkisto
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Kannelmäen peruskoulussa siirrytään maanantaina 7. syyskuuta poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin, jolloin osa koulun oppilaista opiskelee etäyhteyksiä hyödyntäen.

Osa Kannelmäen peruskoulun 5.–9.-luokkalaisista vuorottelee viikon 37 lähi- ja etäopetuksen välillä. Peruskoulussa on ollut koronatartuntoja, ja altistuneita oppilaita on 118. Henkilöstöä on altistunut kaikkiaan 21, kaupungin tiedotteesta ei käy ilmi kuinka suuri osa heistä on opettajia.

– Tilannetta arvioitiin yhdessä sosiaali- ja terveystoimialan epidemiologisen toiminnan sekä koulun rehtorin kanssa ja päädyimme siihen, että siirtyminen poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin ja opetukseen etäyhteyksiä hyödyntäen on välttämätöntä opetuksen turvaamiseksi, toteaa tiedotteessa kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen.

Lähiopetukseen palaa torstaina yli 45 000 koululaista Helsingissä – "Tarvittaessa voimme siirtyä poikkeuksellisiin järjestelyihin nopeasti"

Helsingin kouluissa on syyslukukauden alussa kerrattu erilaisten digitaalisten oppimisympäristöjen osaamista ja tehty valmisteluja mahdolliseen etäopetukseen siirtymisestä.

– Kannelmäessä on hyvä valmius siirtyä tähän järjestelyyn. Poikkeusjärjestelyt koskevat Kannelmäen peruskoulun toimipistettä osoitteessa Runonlaulajantie 40, Pohjolainen toteaa.

Lähiopetukseen jäävät Kannelmäen perusopetuksen 1.–4.-luokkalaiset sekä erityisen tuen ja valmistavan opetuksen oppilaat sekä suurin osa 5.–9.-luokkalaisista. Etäopetuksessa olevat oppilaat ruokailevat koululla porrastetun aikataulun mukaisesti.

Koulu toimittaa huoltajille tarkemmat luokkakohtaiset ohjeet Wilman kautta.

Joukkoliikenteessä väki näyttää yhä yllättävän maskittomalta ja HSL kampanjoi asian puolesta – "Ei se nyt räjähdysmäisesti lähtenyt liikkeelle"

Koronaepidemian vaikutuksia syöpäpotilaiden ennusteisiin ei vielä tiedetä – "Enää hoitoja ei lykättäisi"

Selvitys: Koulujen sulkemisella oli mitätön vaikutus lasten koronatartuntoihin – Opettajienkaan riski ei Ruotsin tietojen mukaan suurentunut

Rescue-koira Kössi oppi haistamaan koronatartunnan päivässä – töitä voisi löytyä myös vanhainkodeista ja sairaaloista

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut