Näinkin varastettu polkupyörä voi löytyä: Poliisi tuli paikalle naapureita häirinneen mökän takia, löysi viisi vohkittua fillaria Malminkartanossa

Kuvituskuva. Elisa Nuutinen/Arkisto

Minna Harmaala

Kaksi polkupyörävarasta jäi keskiviikkona kiinni yksityisasunnosta Helsingin Malminkartanossa. Naapurit olivat hälyttäneet poliisin paikalle, koska kaksikko möykkäsi häiritsevästi.

Kun poliisi meni asuntoon, sieltä löytyi viisi anastetuksi epäiltyä fillaria.

Poliisi takavarikoi menopelit ja otti kaksikon kiinni varkaudesta epäiltyinä.

Poliisi muistuttaakin pyöränsä vorolle menettäneitä, että rikosilmoitus kannattaa aina tehdä, ja liittää mukaan mahdollisimman tarkat yksilöinti- ja tunnistetiedot. Joskus pyörä voi nimittäin "tulee vastaan" muun tehtävän yhteydessä, kuten nyt. Jos pyörän tunnistetiedot löytyvät tällöin poliisin järjestelmästä, oikea omistaja löytyy.

Poliisin tietoon on tullut kuluvan vuoden aikana pelkästään Helsingissä 3 000 epäiltyä polkupyörävarkautta.

Rikosilmoituksen voi tehdä lähimmällä poliisiasemalla tai sähköisesti.

Poliisi pyytää ilmoittamaan havainnoista, jos esimerkiksi epäilee, että joku myy anastettuja pyöriä netissä. Helsingin poliisilaitoksen vihjesähköposti on analyysi.helsinki@poliisi.fi

Poliisi muistuttaa myös, että käytettyä polkupyörää ostaessa on syytä ottaa selvää sen alkuperästä esimerkiksi ostokuittia kysymällä, ettei tule tukeneeksi rikollista toimintaa.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut