Malmin surullisen kuuluisten liukuportaiden remontti alkaa – "Toimintavarmuus on lähtökohta"

Malmin liukuportaita on vuosia yritetty saada pidettyä kunnossa, mutta tuloksetta. Lisähaastetta liikuntaesteisille ja lastenvaunujen kanssa liikkuville on asemalla tuonut se, että aina ei myöskään hissi ole ollut toiminnassa. Arkisto/Jussi Vehkasalo
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Malmin juna-aseman liukuportaiden muutostyöt alkavat syyskuussa, kertoo Väylävirasto. Uudet kulkuyhteydet valmistuvat toukokuussa 2021. Urakoinnista vastaa Kreate Oy.

Remontissa bussiterminaaliin asematasolta nousevat liukuportaat muutetaan tavallisiksi portaiksi, nykyinen hissi korjataan ja sen läheisyyteen rakennetaan yksi hissi lisää.

Juna-aseman jatkuvasti rikki olevat liukuportaat poistetaan – Äiti jäi jumiin: "Odotan, että joku auttaisi kantamaan vaunuja"

Väyläviraston mukaan "portaiden toimintavarmuus on remontin lähtökohta".

– Malmin liukuportaiden toistuvat ongelmat ovat olleet asiakkaiden harmina pitkään. Tässä kohtaa asemaa portaat ovat säiden armoilla ja kiinteät portaat ovat toimintavarmat. Hissit turvaavat esteettömän liikkumisen asemalla, kertoo tiedotteessa kunnossapidon aluepäällikkö Eero Liehu.

Remontin aikaiset kulkuyhteydet on huomioitu suunnittelussa ja niille opastetaan asemalla. Työt käynnistyvät asemalla syyskuun puolivälissä uuden hissin pohjatöillä.

Malmin keskustan jättimullistus alkoi – projektinjohtaja: "Pyritään Myllypuron tyyppiseen kehitystapaan"

Malmin putki pysyy öisin auki – "Usein kauppakeskuksessa jopa yövytään"

Malmin asemaa aiotaan elävöittää kasvisruokapuodilla – innovaatiokilpailun finaalissa kisasi kolme ideaa

Mitä tapahtuu Helsingin nuhjuisille juna-asemille?  – "Näin rajuja remontteja ei ole koskaan vielä tehty"

Someoutous: Malmin aseman liukuportailla on oma Twitter-tili

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut