Päärautatieaseman tiloja uusitaan – nämä uudet tulokkaat aloittavat syyskuussa

Havainnekuva päärautatieaseman keskushallin uudistuksesta, Suunnittelutoimisto Amerikka
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Päärautatieaseman Keskushalliin, Kaivokadun pääovien ja metron sisäänkäynnin läheisyyteen, avataan uudet liiketilat niin sanottujen mutterikioskien viereen.

Syyskuun puolesta välissä ovensa avaavat aseman uudet toimijat Isey Skyr Bar ja Jungle Juice Bar, jotka täydentävät matkustajille suunnattua ruoka- ja juomapalvelutarjontaa mukaan otettavilla tuotteilla.

– Myös alkuperäiset ja suojellut mutterikioskit, jotka ovat esimerkki asemarakennuksessa nähtävästä taidokkaasta sisustuksesta ja käsityöstä, palaavat entisöinnin jälkeen Keskushalliin. Mutterikioskit on kunnostettu ja tammiosat korjattu. Kioskeja on tarkoitus käyttää jatkossa opastus- ja kampanjointitarkoituksissa, Jääskeläinen kertoo.

Päärautatieaseman kehityshankkeessa katse seuraavaksi kiinnittyy entisen lipunmyyntihallin tiloihin. Tällä hetkellä tilassa toimii pop-up-periaatteella Kulttuurihall, joka on tuonut ydinkeskustaan kattauksen erilaisia tapahtumia ja vaihtuvia näyttelyitä. Parhaillaan Kulttuurihallissa nähdään valaisininstallaatio ja Helene Schjerfbeckin innoittama taidenäyttely. Uudenlainen konsepti on toteutettu yhteistyössä Luovi Productionin kanssa. Kulttuurihalli jatkaa alkuvuoteen 2021.

Sen jälkeen tilaan tulee lisää kahvila- ja ravintolapalveluja terasseineen. Alun alkaen lipunmyyntihalli itse asiassa palveli toisen ja kolmannen luokan matkustajien ravintola- ja odotustilana.

Ilmanvaihdon konehuoneen rakentaminen on jo alkanut hallin yläpuolella, ja myös Kaivokadun puoleinen läntinen terassi on rajattu työmaa-alueeksi.

Aseman länsisiipeen on keskitetty niin VR:n asiakaspalvelu, HSL:n asiakaspalvelu ja Helsingin kaupungin matkailuneuvonta.

Myös itäsiiven hallintorakennuksen ja VR Groupin entisen pääkonttorin tiloihin tulevan hotellin rakentaminen etenee hyvää vauhtia. Alkuvuodesta 2021 aivan Päärautatieaseman kylkeen avaa ovensa kokonaan uusi hotelli-, ravintola- ja juhlakokonaisuus Scandic Grand Central Helsinki -hotelli, jossa on yhteensä lähes 500 huonetta alkuperäisessä jugendrakennuksessa sekä uudisosassa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut