Tyrmäys Laajasalon uimahallille – toinen allashanke nielaisee 30 miljoonaa

Laajasalo ei ole näillä näkymin saamassa omaa uimahallia saarelle saati edes lähialueille.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta käsittelee tiistaina valtuustoaloitetta uimahallista ja lausuntoehdotus on kohtuullisen tyrmäävä: Seuraava Helsingin uimahalli tulee Jätkäsaaren Bunkkeriin, joka on tosin viivästynyt valitusten vuoksi.

Tiesitkö: Myllypurossakin on uima-allas, joka avautuu nyt yleisölle – "Toimintaa tarkoitus saada mahdollisimman paljon"

Rakentaminen alkanee ensi vuonna. Bunkkerin halli on kallis, se tulee maksamaan 30 miljoonaa euroa, joten muihin halleihin ei heru rahaa kaupungin budjetista.

Sen kaupunkikin myöntää, että uudelle allaspinta-alalle on Helsingin koko huomioiden tarvetta. Urheiluhallit suunnitelee Malmin ja Mäkelänrinteen uimahallien laajennusta.

Koillis-Helsinki saa viimein oman maauimalan – ensimmäiset suunnitelmakuvat julki

Kaupungin mukaan myös Kontulan ja Siltamäen ikääntyneet hallit vaativat myös tulevina vuosina "toimenpiteitä". HU kertoi keväällä, että Urheiluhallit etsii Siltamäen hallille uutta, korvaavaa paikkaa koillisesta.

Jenni Pajusen (kok.) ja yhdeksän muun valtuutetun aloitteessa todetaan, että Kaakkois-Helsingistä puuttuu oma uimahalli.

Aloitteen mukaan sopiva paikka olisi Laajasalo, joka on Helsingin nopeimmin kasvavia alueita ja jonka väkiluku voi kaksinkertaistua tulevien vuosikymmenien aikana. Laajasaloon sijoittuva uimahalli palvelisi lisäksi ainakin Tammisalon, Roihuvuoren ja Herttoniemenrannan asukkaita.

Uimahallille suunniteltu tontti tuleekin uuden jäähallin käyttöön Helsingissä – asukkaat näreissään

Kruunusiltojen valmistuttua myös Kalasataman ja itäisen kantakaupungin asukkaat pääsisivät halliinn helposti raitiovaunulla. Aloitteen mukaan hallille tulisi etsiä paikka Laajasalon ratikan varrelta ja lisätä hankkeelle rahaa kaupungin talousarvioon.

Malmin maauimala on vasta alkusoittoa – Helsinkiin tulossa täysin uusi uimahalli

Helsinkiläisessä autotallissa on erikoinen treenipaikka huippukuntoisille – "Ei tätä yksin tulisi tehtyä"

Neuvottelut Jätkäsaaren betonijärkäleestä venähtivät pitkiksi – "Kompleksinen kokonaisuus, joka odottaa lopullista kypsymistä"

Bunkkerissa ei uida ennen vuotta 2022

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut