Työpaikan, hotellin, ravintolan ja saunan erikoinen kokonaisuus avautui Helsinkiin – Hotellien "suurkuluttaja" kertoo saaneensa kipinän työmatkalla

Valo yhdistää yöpymisen ja työnteon. Sakari Nupponen
Sakari Nupponen

Sakari Nupponen

Vihdoin! Mitään tällaista ei ole ollut näillä huudeilla sen jälkeen kun legendaarinen ravintola Musta Hevonen lopetti. On kyllä etnistä ja pikaruokaa, muttei niin kovin modernia klassista ja samalla olohuonetta.

Ehkä tämä ei ole niin kultturelli kuin Hevonen, mutta tämä on tätä aikaa.

Ruskeasuon Valo on toimitusjohtajansa Tom Strandbergin mukaan täysin uusi konsepti, joka mullistaa työnteon ja asumisen.

– Aina käytössä. Siksi myös viherteko.

Viime viikolla avautuneessa Valo Hotel & Workissa yhdistetään perinteisistä hotelleista poiketen nukkumisen ja työskentelyn mahdollistavat tilat. Jo avajaispäivänä aulassa oli sekä pöhinää että rentoa työnteon rauhaa.

– Kun ennen puhuttiin avokonttoreista nyt tilavaihtoehdoksi tarjotaan omia huoneita mukavuuksineen, Strandberg sanoo, eikä tarkoita vain korona-aikaa.

– Tästä tulee myös paikallisten viihtymistila, avoin kaikille, hän lupaa.

Aiemmin Strandberg on ollut hotellinjohtajana yhdessä Suomen urbaaneimmista napapaikoista: Tampereen Koskikeskuksen hotelli Ilveksessä.

Valossa ravintola on Elo ja baari Suo. Näistä saadaan varmaan kuulla nimenväännöksiä, puujalkahuumoria.

Ravintolat ovat moderneja, mutta keittiö tarjoaa myös klassikkoja, kuten wallenberginpihvejä. Lounaan salaattipöytä on raikas.

Hämmästyttävintä on kuitenkin katolta avautuva maisema.

Rakennus sijaitsee vilkasliikenteisen Mannerheimintien pohjoispäässä – keskellä kolossimaisia toimistotaloja. Kun tästä kävelee, ajaa pyörällä tai autolla, ei voi tajuta, miten vihreä maisema on. Se avautuu toisaalta Pikku Huopalahdelle ja Munkkiniemeen ja toisaalta Ruskeasuon siirtolapuutarhaan ja Keskuspuistoon. Toki takapihalla on myös bussivarikko ja salibandyareena.

Löylyjen välissä sopii katolla haukkoa henkeä jääkylmässä altaassa. Pielavedellä käsin tehtyyn hirsisaunaan ei uskoisi törmäävänsä tällaisessa paikassa. Helsingin saunakulttuuri on saanut taas uuden erikoisen lisän.

Onko tämä liian hieno haagalaisille ja rusalaisille taviksille?

– Hyvää bistroruokaa, kohtuulliset hinnat ja lisäksi ohjelmaa sekä kotimainen design. Ei missään nimessä liian hieno, Strandberg vakuuttaa.

Valo on osa SSA Group -kiinteistökonsernia, jonka liikevaihto oli viime vuonna 67 miljoonaa euroa. Konsernin oma yhtiö urakoi kohteen ja ravintolat ovat oman yhtiön hoidossa.

Helsingin Uutiset kertoi kohteen rakentamisesta kaksi vuotta sitten ja siitä, miten ideat syntyvät usein omasta tarpeesta.

SSA Groupin toimitusjohtaja ja yksi osakas Tommi Saari oli käynyt seitsemän vuotta työmatkoilla Helsingissä ja ollut hotellien suurkuluttaja.

– Aloin miettiä, miksen voisi yöpyä tyhjässä toimistossa tai jäädä aamulla työskentelemään hotellihuoneeseen, hän sanoi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut