Lidl suunnittelee jopa 10 uutta myymälää Helsinkiin – Tästä syystä kaikki liikepaikat eivät käy: "Se on automaattisesti meiltä pois"

Ruokakaupat: Helsinkiin voisi 10 vuodessa tulla 10 uutta Lidliä, arvioi Lidlin kehitysjohtaja Virpi Kaikkonen.

Lidl aikoo avata Helsingissä seuraavan uuden myymälänsä kauppakeskus Columbukseen Vuosaareen lokakuussa. Ensi kesänä uusi myymälä avaa ovensa Vallilassa. Sen jälkeen uusista myymälöistä ei ole vielä tehty päätöksiä, mutta haku uusista kauppapaikoista on jatkuvasti päällä.

– Paljon on kiinni kaupungin kaavoituksesta, mutta itselläni olisi toive, että ehkä kymmenen, toteaa Lidlin kehitysjohtaja Virpi Kaikkonen kysymyksen, kuinka monta uutta Lidl-myymälää Helsinkiin on tulossa seuraavan kymmenen vuoden aikana.

"Halpuutukseen" mukaan lähtenyt Lidl vastaa: mikä todellinen etu kuluttajalle on? – Verkkokaupassa ketju aikoo "seurata kehitystä"

– Töölön alue on mielenkiintoinen. Siellä olisi kysyntää. Saamme paljon palautetta, että miksi siellä ei ole myymälää. Myös Itä-Helsingissä on potentiaalia.

Lisäksi Oulunkylässä sekä Haagan ja Kannelmäen suunnalla on tällä hetkellä katvealueita, joissa uusien myymäläpaikkojen etsintä on aktiivista.

Uusin Lidl avattiin Jätkäsaareen huhtikuussa.

Tilaa päivittäistavaraketjujen kiihtyvässä markkinassa Lidlillä tuntuu olevan, sillä saksalaisketju on reilussa 18 vuodessa raivannut itsensä yhdeksi suurimmaksi päivittäistavaraketjuksi S-ryhmän ja Keskon rinnalle. Liikkeitä Suomessa on nyt 190, Helsingissä 24.

Kilpailijat pystyvät laittamaan pystyyn pienen liikkeen, jos eivät muuta saa.

Tulevina vuosina Lidl panostaa pääkaupunkiseudulla Helsinkiin ja Vantaaseen, jossa myymälöitä on vain kuusi. Uusin Vantaan myymälä avataan syyskuun lopussa Vapaalaan ja ensi vuonna Vantaanlaaksoon.

Lidlin jakelukeskuksissa kierrätetään kaikki jäte – saivat auditoinnissa korkeimman kierrätysluokituksen

Espoossa liikkeitä on 12. Ikean viereen Bemböleen avataan Lidl vuosina 2021–2022.

Lidl etsii jatkuvasti uusia kauppapaikkoja, mutta kaavoitus vaikeuttaa uusien tilojen löytymistä.

– Olemme tehneet linjauksen, että meillä on tietty tuotemerkkimäärä. Pientä konseptia meillä ei ole. Jos olisi, niin sitten hinta olisi aivan toinen, Kaikkonen toteaa.

Lidl pienensi tämän 25 senttiä maksavan arkituotteen kokoa – nyt ketju kertoo, miksi päätös tullaan pyörtämään

Myymälöiden kokonaisneliömäärä vaihtelee 1 600–2 500 neliön välillä. Pieniin kivijalkaliikepaikkoihin myymälöitä ei ole siis jatkossakaan tulossa. Pienet liiketilat jaetaan jatkossakin S-ryhmän ja Keskon kesken.

– Kilpailijat pystyvät laittamaan pystyyn pienen liikkeen, jos eivät muuta saa. Se on automaattisesti meiltä pois.

Lidlin asiakkaat saavat myös etuohjelman – aiemmin kauppaketju pilkkasi kanta-asiakaskortteja

S-ryhmä tavoittelee voimakasta kasvua Viron marketkaupassa – Ilkka Alarotu on nimitetty Viron Prisman uudeksi johtajaksi

Lidl avaa keskiviikkona uuden myymälän Helsinkiin – avajaistapahtumaa ei pidetä

”Ihan tosi hyvä Pasilalle!” – kiistelty kauppakeskus toi kaivatut palvelut

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut