Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uusmaalaiset voivat nyt varata ajan koronatestiin Koronabotissa

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin eli Husin alueella asuvat voivat nyt varata itse ajan koronavirusnäytteenottoon Koronabotin kautta. Keväällä käyttöönotetussa Koronabotissa käyttäjät ovat voineet arvioida tarvettaan käydä koronavirustestissä. Nyt Koronabottiin on lisätty Uudenmaan asukkaille mahdollisuus varata itse aika näytteenottoon. Helsinkiläisten itsepalvelukanava koronatestin ajanvaraukseen on edelleen Omaolo, jonne Koronabotti ohjaa helsinkiläiset, kerrotaan tiedotteessa.

Vastattuaan Koronabotin oireita ja altistumista arvioiviin kysymyksiin, käyttäjä voi varata itselleen sopivan ajan näytteenottopisteeseen. Ennen ajanvarausta asiakkaat täyttävät esitiedot. Ajanvaraukseen tarvitaan pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Ajan varaaminen toisen henkilön puolesta, esimerkiksi lapsen, on mahdollista myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Koronavirustestiin Husin alueella pääsee edelleen myös soittamalla oman kunnan ohjeiden mukaisesti koronaneuvontapuhelimeen, terveysasemalle, Päivystysapuun tai Omaolo-palvelun kautta.

– Toivomme, että koronabotin itsepalveluajanvaraus vähentää ruuhkia puhelinpalveluissa, toteaa vastuualuejohtaja Sirpa Arvonen Hus Tietohallinnosta tiedotteessa.

Varattuaan ajan koronatestiin asiakas saa vahvistuksen näytteenottoajasta sekä tulo-ohjeet tekstiviestillä. Myös näytevastaukset saapuvat tekstiviesteinä testivastauksen valmistuttua. Koronabotin itsepalveluvarauksen kautta otetut positiiviset koronanäytetulokset näkyvät Omakannassa viiveellä eli kuntien tartuntatautiyksikköjen kirjattua tulokset kunkin kunnan potilastietojärjestelmään. Negatiiviset testitulokset saadaan näkyville Omakantaan arviolta vasta lokakuun alkupuolella, jolloin myös positiiviset tulokset saadaan nopeammin näkyville.

Mikäli vastaus on positiivinen, kunnan tartuntatautiyksikön tartunnanjäljittäjä soittaa sairastuneelle ja kysyy altistumistietoja. Koronabotin nettiosoite on koronabotti.hus.fi.

Lisää koronaviruksen pikatestausta – Terveystalo lupaa tuloksen kuuden tunnin sisällä

Koronavirukselle ulkomailla altistunut, eristykseen joutunut saa täyden tartuntatautipäivärahan – ellei pysty etätöihin

Malmin korona-asema alkoi jakaa kiireettömiä vastaanottoaikoja – Ylilääkäri vakuuttaa, että käynnit ovat turvallisia  

Tartunnan saaneet vilkuttavat jo Koronavilkkua – sovellusta ladattu noin 1,8 miljoonaa kertaa