Vähävaraisille tarkoitettujen maskien jakelupisteitä vähennetään – Näissä paikoissa maskeja edelleen jaetaan

Helsinki vähentää ensi viikon alusta alkaen kasvomaskien jakelupisteitä. Arkistokuva. Anton Soinne

Sanna Jompero-Lahokoski

Kasvomaskien jakelupisteiden kävijämäärät ovat seurakuntien ja järjestöjen tiloissa vähentyneet. Tämän vuoksi jakelu näissä pisteissä lopetetaan maanantaina 14. syyskuuta alkaen.

Jakelu jatkuu edelleen sosiaali- ja terveystoimialan normaalin asiakastoiminnan yhteydessä. Maskeja on lisäksi jatkossa saatavilla asukastaloissa, kuten Malmin asukastalossa, Kumppanuustalo Hannassa ja Pihlajamäen lähiöasemalla. Jakelu tapahtuu näissä pisteissä normaalien aukioloaikojen aikana.

Vielä tällä viikolla maskeja on saatavissa myös SPR Herttoniemen pisteessä (Siilitie 7 T) perjantaina 11. syyskuuta kello 15–19 ja sunnuntaina 13. syyskuuta SPR Itä-Helsingin pisteessä (Korsholmantie 9 G) kello 12–16.

Helsinki alkoi jakaa kasvomaskeja vähävaraisille elokuun lopussa. Kankaisia neljän maskin paketeissa on tähän mennessä jaettu Helsingissä noin 26 000 henkilölle.

Lue myös: Kirjastot keräävät lahjoitettuja maskeja vähävaraisille

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee kasvomaskin käyttöä seuraavissa tilanteissa koronaviruksen leviämisen estämiseksi:

Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.

Koronavirustestiin hakeutuville henkilöille matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Riskialueelta Suomeen saapuville matkustajille heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaskia voi käyttää myös muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut