Murhatuomio aleni tapoksi – hovioikeus ei pitänyt tekoa erityisen julmana, vaikka mies viilsi uhriltaan metsästysveitsellä kurkun auki

Helsingin hovioikeus on muuttanut Helsingin käräjäoikeuden 6.5.2019 antamaa tuomiota siten, että se on katsonut Irwin Heiken syyllistyneen murhan sijasta tappoon. Kyse oli huumeriidasta, joka johti miehen kuolemaan yksityisasunnossa Jakomäessä.

51-vuotias mies ilmoitettiin kadonneeksi ravintolaillan päätteeksi 23. joulukuuta 2018. Tutkiessaan tapausta poliisi alkoi epäillä henkirikosta. Kadonnut löydettiin myöhemmin maastosta menehtyneenä.

Hovioikeus on tuominnut Heiken taposta ja käräjäoikeudessa hänen syykseen luetusta törkeästä huumausainerikoksesta 12 vuoden vankeusrangaistukseen.

Heike vaati hovioikeudessa ensisijaisesti murhaa koskevan syytteen hylkäämistä ja toissijaisesti, että hänen katsotaan syyllistyneen murhan asemesta tappoon.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin näytetyksi, että Heike oli menetellyt syytteessä kuvatulla tavalla. Teko oli tehty Heiken asunnossa, jossa Heike oli ensin yhdessä toisen henkilön kanssa potkinut kylpyhuoneen lattialle kaadettua uhria. Sen jälkeen Heike oli hakenut metsästysveitsen ja lyönyt ja viiltänyt sillä uhria useita kertoja päähän ja kasvoihin sekä iskenyt uhrin kurkun läpi ulottuvan haavan, jonka seurauksena uhri oli kuollut.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että Heiken menettelyä oli pidettävä murhan tunnusmerkistössä tarkoitetulla tavalla erityisen raakana.

Hovioikeus ei kuitenkaan pitänyt tekoa murhan tunnusmerkistön täyttävällä tavalla erityisen julmana tai kokonaisuutena arvostellen törkeänä. Heiken katsottiin siten syyllistyneen tappoon.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut