Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Terhokoti aloittaa yt-neuvottelut – "Toiminta ei ole taloudellisesti kestävällä pohjalla"

Hoito: Saattohoitokodin vuodepaikoista on ollut käytössä vain 65 prosenttia.

Terho-säätiön ylläpitämässä Terhokodissa on päätetty käynnistää koko henkilökuntaa koskeva yhteistoimintamenettely. Potilaiden hoito jatkuu normaalisti.

Säätiön tiedotteen mukaan yhteistoimintamenettelyn perusteena on tuotannollisista ja taloudellisista syistä johtuva työvoiman mahdollinen vähentäminen, joka johtuu toiminnan pitkäaikaisesta ja kuluvana vuonna kiihtyneestä tappiollisuudesta.

Laadukasta saattohoitoa tarjoavan Terhokodin alasajo järkyttää – Hus lähettää potilaita, jotka menehtyvät samana tai seuraavana päivänä

Toiminnan tappiollisuuden keskeisimpänä syynä on Terhokodin käyttöasteen voimakas aleneminen viime vuosina sekä kustannuksiin verrattuna liian alhaiset hoidon hinnat.

 – Tänä vuonna Terhokodin 17 vuodepaikasta on ollut keskimäärin käytössä 11 vuodepaikkaa. Käyttöaste on 65 prosenttia, kun se vielä vuonna 2013 oli 100 prosenttia. Tämä ei mahdollista toimintaa taloudellisesti kestävällä pohjalla, Terho-säätiön hallituksen puheenjohtaja Annikki Thodén toteaa tiedotteessa.

Tämä talo on täynnä kuolevia: Toiveissa sauna, lasi viiniä ja läheisten läsnäolo

Terhokoti on vuonna 1987 perustettu 17-paikkainen saattohoitokoti Helsingissä, joka on erikoistunut vaativan erityistason saattohoitoon. Terhokodin toimintaa on pidetty yleisesti erittäin tärkeänä.

Yt-neuvottelujen piirissä on Terhokodin koko henkilökunta, 41 henkilöä.

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat tiistaina 15. syyskuuta ja jatkuvat kuusi viikkoa.

Helsinkiläissairaalassa avatulla klinikalla kuolema on jo lähellä: "Tämä on usein paikka, jossa kuolemasta puhutaan ensimmäistä kertaa" 

Nyt se sitten tapahtui, ajatteli Taina kun hänen miehensä kuoli – "Lapsilla on pelkoja, että minullekin käy jotain"

Harva lääkäri kannattaa eutanasiaa – "Iso osa ei halua tällaista päätäntävaltaa"

Lääkärit: Vaativassa saattohoidossa puutteita – "Henkilöstölle aikaa hoitaa kuolevia potilaita"

"Makuupaikat on kuoleville!" – Hoitajan tyly käytös pöyristytti helsinkiläissairaalan päivystyksessä