Mikko Merimaa on tavastialainen jo kolmannessa polvessa – Nyt hän listaa 3 syytä, jotka pitävät 50 vuotta täyttävän rockpyhätön yhä vauhdissa

Musiikki: Yksi maan pitkäikäisimmistä klubeista täyttää 50.

Tavastia-klubi perustettiin 50 vuotta sitten. Tuossa ajassa siitä on kasvanut Suomen suurin esiintymispaikka. Pietari Purovaara
Jari Pietiläinen

Jari Pietiläinen

Lokakuun alussa 50 vuoden virstanpylvään saavuttava Tavastia-klubi on paikka, jonne yleisö jonottaa ja jonne artistit rukoilevat pääsevänsä esiintymään.

Suomen kuuluisin rock-temppeli vetää puoleensa nyt jo kolmannen sukupolven väkeä.

– Tavastia-klubin pitkän iän salaisuus on ehkä siinä, että livepaikkoja on koko maassa loppujen lopuksi aika vähän. Lisäksi meillä on pitkät perinteet, paikka on sopivan kokoinen ja sen sijainti on hyvä, arvioi Tavastia-klubin ohjelmavastaava Mikko Merimaa.

Hän on jo kolmannen polven tavastialainen, sillä Tavastian perusti hänen isoisänsä Juhani Merimaa.

Legendaarinen Finnvox-studio kätkee huikean siivun suomalaista musiikkihistoriaa – uusin aluevaltaus osui kultasuoneen

Mikko Merimaan mukaan Tavastian toiminnan ydin on esiintyjän ja yleisön aidossa kohtaamisessa.

– Tämä on ilmeisesti onnistunut, sillä viime vuonna meillä oli 86 loppuunmyytyä keikkaa ja kävijöitä oli jo yli 150 000. Tänä vuonna olisimme todennäköisesti rikkoneet tämän ennätyksen, mutta koronatilanne sotki kuviot.

Juhani Merimaa tutustui Olli Lindholmiin jo nuorena punkkarina – jakaa muiston Tavastialta vuosikymmenten takaa: "Se jäi pysyvästi mieleen"

Noin viidensadan keikan määrällä mitattuna Tavastia on jo pitkään ollut koko Suomen suosituin esiintymispaikka.

Tavastia pyrkii pitämään ohjelmansa mahdollisimman monipuolisena, niinpä keikka järjestetään silloin, kun artisti on kiinnostava ja ajankohtainen.

– Uusia artisteja tulee tietenkin koko ajan. Mieluusti tarjoamme myös heille esiintymismahdollisuuksia ja näin autamme uralla eteenpäin.

Tiketiltä vastaisku villinä rehottavaan lippumyyntiin, avaa nyt uudenlaisen palvelun – ”Lippujen trokaaminen vastenmielinen ja epäreilu ilmiö”

Lauantaidisko on toiminut Tavastialla jo vuosien ajan, mutta maaliskuusta alkaen sen on koronatilanteen vuoksi ollut tauolla.

– Lauantaidiskoja on järjestetty jo reilut kymmenen vuotta ja niissä yhdistyy hyvä musiikki ja bailaava kansa, Merimaa luonnehtii.

Erityisesti Tavastian hyvä äänentoisto ja akustiikka ovat saaneet vuosien varrella runsaasti kiitosta.

– Tilaa on akustoitu useaan kertaan ja olemme investoineet hyviin ja laadukkaisiin äänentoistolaitteisiin. Pidämme näitä laitteita myös ajan tasalla. Kieltämättä tilan muoto on äärimmäisen hyvä livemusiikkia varten, Merimaa luonnehtii.

Mikko Merimaa on jo kolmannen polven tavastialainen. Antti Kuivalainen

Tavastia on säilyttänyt asemansa myös rockmusiikkia muualla Suomessa seuraavien sieluissa.

Soundi-lehden päätoimittaja Mikko Meriläinen pitää Tavastian ansiona sitä, että klubi on aina nostanut uusia bändejä ja artisteja julkisuuteen.

– Kyllä sillä on edelleenkin merkitystä, ketkä pääsevät Tavastialle esiintymään. Jos joku läpäisee Tavastian seulan, silloin Soundinkin kannattaa kiinnittää sellaiseen artistiin huomiota, Meriläinen muistuttaa.

– Tavastia on myös hyvä paikka keskikokoisille bändeille lyödä itsensä läpi.

Kuluvana syksynä Tavastialla nähdään muun muassa Kaija Koo, Ismo Alanko, Paleface, The Hellacopters, Amorphis, Viitasen Piia ja Eppu Normaali.

Tavastia-klubi aukeaa taas kaikenikäisille – lastenkonsertit palaavat

Salassa pysynyt muistio paljastaa: Ravintola Zetorin perustaminen muistutti dekkaria – henkilökuntaa testattiin hämmentävällä tavalla

Luteita, hottilaisia ja vääntöjä – nyt puhuvat rockpyhättö Tavastian työntekijät: "Portsarit ajoivat punkkari-Pandaa takaa"

Mikä?

Tavastian takahuone

Tavastia-klubin legendaarisin paikka, jossa bändit odottavat esiintymisvuoroaan.

Lukemattomien rocktarinoiden syntysija, jonne harvat pääsevät.

Takahuoneen seinät ovat suoranainen nähtävyys. Ne on peitetty kauttaaltaan tägeillä ja nimikirjoituksilla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut