Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikko Merimaa on tavastialainen jo kolmannessa polvessa – Nyt hän listaa 3 syytä, jotka pitävät 50 vuotta täyttävän rockpyhätön yhä vauhdissa

Musiikki: Yksi maan pitkäikäisimmistä klubeista täyttää 50.

Lokakuun alussa 50 vuoden virstanpylvään saavuttava Tavastia-klubi on paikka, jonne yleisö jonottaa ja jonne artistit rukoilevat pääsevänsä esiintymään.

Suomen kuuluisin rock-temppeli vetää puoleensa nyt jo kolmannen sukupolven väkeä.

– Tavastia-klubin pitkän iän salaisuus on ehkä siinä, että livepaikkoja on koko maassa loppujen lopuksi aika vähän. Lisäksi meillä on pitkät perinteet, paikka on sopivan kokoinen ja sen sijainti on hyvä, arvioi Tavastia-klubin ohjelmavastaava Mikko Merimaa.

Hän on jo kolmannen polven tavastialainen, sillä Tavastian perusti hänen isoisänsä Juhani Merimaa.

Mikko Merimaan mukaan Tavastian toiminnan ydin on esiintyjän ja yleisön aidossa kohtaamisessa.

– Tämä on ilmeisesti onnistunut, sillä viime vuonna meillä oli 86 loppuunmyytyä keikkaa ja kävijöitä oli jo yli 150 000. Tänä vuonna olisimme todennäköisesti rikkoneet tämän ennätyksen, mutta koronatilanne sotki kuviot.

Noin viidensadan keikan määrällä mitattuna Tavastia on jo pitkään ollut koko Suomen suosituin esiintymispaikka.

Tavastia pyrkii pitämään ohjelmansa mahdollisimman monipuolisena, niinpä keikka järjestetään silloin, kun artisti on kiinnostava ja ajankohtainen.

– Uusia artisteja tulee tietenkin koko ajan. Mieluusti tarjoamme myös heille esiintymismahdollisuuksia ja näin autamme uralla eteenpäin.

Lauantaidisko on toiminut Tavastialla jo vuosien ajan, mutta maaliskuusta alkaen sen on koronatilanteen vuoksi ollut tauolla.

– Lauantaidiskoja on järjestetty jo reilut kymmenen vuotta ja niissä yhdistyy hyvä musiikki ja bailaava kansa, Merimaa luonnehtii.

Erityisesti Tavastian hyvä äänentoisto ja akustiikka ovat saaneet vuosien varrella runsaasti kiitosta.

– Tilaa on akustoitu useaan kertaan ja olemme investoineet hyviin ja laadukkaisiin äänentoistolaitteisiin. Pidämme näitä laitteita myös ajan tasalla. Kieltämättä tilan muoto on äärimmäisen hyvä livemusiikkia varten, Merimaa luonnehtii.

Tavastia on säilyttänyt asemansa myös rockmusiikkia muualla Suomessa seuraavien sieluissa.

Soundi-lehden päätoimittaja Mikko Meriläinen pitää Tavastian ansiona sitä, että klubi on aina nostanut uusia bändejä ja artisteja julkisuuteen.

– Kyllä sillä on edelleenkin merkitystä, ketkä pääsevät Tavastialle esiintymään. Jos joku läpäisee Tavastian seulan, silloin Soundinkin kannattaa kiinnittää sellaiseen artistiin huomiota, Meriläinen muistuttaa.

– Tavastia on myös hyvä paikka keskikokoisille bändeille lyödä itsensä läpi.

Kuluvana syksynä Tavastialla nähdään muun muassa Kaija Koo, Ismo Alanko, Paleface, The Hellacopters, Amorphis, Viitasen Piia ja Eppu Normaali.