Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Peltipoliisi kuvasi 19 pyöräilijää ajamassa punaisia päin Helsingin kantakaupungissa – poliisilta tiukka muistutus

Mechelininkadun kameratolppa on jälleen vauhdissa. Kamera kuvasi torstaina kaikkiaan 19 pyöräilijää, jotka ajoivat päin punaisia liikennevaloja.

Liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein kertoo asiasta Twitterissä.

– Te 19 pyöräilijää, jotka ajoitte Mechelininkadulla Hesperiankadun risteyksessä 10.9. vasten punaista liikennevaloa, pohtikaa onko tuollainen liikennekäyttäytyminen lain mukaista. Ei ole, liikennevalot koskevat myös pyöräilijöitä. Tälläinen peli ei vetele! Pasterstein opastaa.

Pyöräilijä kaahannut Mechelininkadulla jo kaksi kertaa yli 50 km/h – Poliisi epäilee menopelin laillisuutta: "Melkoiset muskelit saa olla jaloissa..."

Twitterissä epäiltiin, että Pasterstein haluaisi "kalastella pyöräilijöitä inhoavien autoilijoiden huomiota" sekä kysyttiin, miksi poliisi ei valvo punaisia päin ajavia autoilijoita, joita kyseisessä risteyksessä on "runsain mitoin". Mechelininkatu on monien lasten koulutie.

Pasterstein vastasi kysyjille, automaattivalvonta valvoo yhtä lailla autoilijoita ja 10. syyskuuta samassa kohdassa ajoi kaksi autoa päin punaista.

– Tai oikeastaan kolme, mutta se oli hälytysajossa ollut ambulanssi, ylikomisario jatkoi twiitissään.

"Tämähän muistuttaa hölmöläisten peiton jatkamista" – Kitkarenkaiden osuus Helsingissä on reilusti alle puolet ja nastarenkaita halutaan rajoittaa kielloilla, näin kommentoivat asukkaat

Huomasitko, että laki muuttui kesällä: Pyöräilijän on käytettävä punaista takavaloa, muuten voi rapsahtaa liikennevirhemaksu

"Nöyryytysnappi" kiusaa pyöräilijöitä Helsingissä – myös nämä 7 ongelmaa ärsyttävät liikenteessä

Pyöräilijä kaatui Malmilla – Haki kaupungilta 10 000 euron korvauksia

"Onko se sillan vai ihmisen vika?" – Lauttasaaren onnettomuuspaikan liikenne sai lukijoilta täystyrmäyksen