Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsinkiin kasvoi 8 ravintolan "burgerisuora" – uusin paikka haluaa trendiketjuksi

Ravintolat: Saman kadun varrella on hurja määrä purilaispaikkoja.

Töölöntorin ympäristöön on kehittynyt vaivihkaa suuri hampurilaiskeskittymä. Sosiaalisessa mediassa Runeberginkadusta puhutaan jopa ”burgerisuorana”.

Suora alkaa Töölön Sävelestä, joka mainostaa hampurilaisiaan näyttävästi ravintolan ikkunassa. Trendikkään briossisämpylän lisäksi pihvin voi tilata myös ruisleivän väliin. Vegaanisia vaihtoehtoja on useita.

Töölöntorilla oli kesällä jopa kolme hampurilaispaikkaa, kun Naughty Burger -ketju toi oman kojunsa aukiolle.

Töölöntorin uusin maamerkki on lasiseinäinen B5 Black -ravintola.

Yritys tunnetaan muun muassa Asema-aukion Black Grill & Cafesta sekä hampurilaisia myyvistä ruokarekoista, jotka ovat keränneet mainetta eri puolilla Helsinkiä.

– Hampurilaisbuumi liittyy varmasti siihen, että burgerit ovat laadullisesti kehittyneet valtavasti. Sisälle uskalletaan laittaa mitä vain, myös kalliimpia raaka-aineita, sanoo yrittäjä Toni Määttä.

B5 Black ei mainosta itseään hampurilaisravintolana. Puolet myydyistä annoksista on kuitenkin burgereita. Lisäksi tarjolla erilaisia liha, kasvis- ja kala-annoksia.

– Asiakasmäärät ovat olleet positiivinen yllätys.

Töölöntorille B5 perusti terassin jo kesällä 2019.

Viime keväänä valmistunut lasipaviljonki on yrityksen itse rakentama.

Rakennusluvista käytiin Määtän mukaan kovaa kädenvääntöä kaupungin kanssa.

–  Meillä oli hyvä suunnitelma ja arkkitehti. Saimme poikkeusluvan. Vuokrasopimus on voimassa siihen saakka, kunnes Pisara-rata valmistuu, eli ainakin noin 20 vuotta.

Uusi lasirakennus on kiinni vuonna 1963 valmistuneessa Töölöntorin kioskissa, joka tarjoaa yhä perinteisiä grilliherkkuja, kuten hampurilaisia, hot dogeja ja lihapiirakoita.

Aluksi kuparinen rakennus toimi makeis- ja makkarakioskina sekä donitsimyymälänä.

Runeberginkatu jatkuu ohi Töölönkadun, johon avataan 17. syyskuuta Giant-hampurilaisravintola. Paikalla toimivat aiemmin kiinalainen Red Apple sekä Dennis-pizzeria.

– Hampurilaisten pihvit ja sämpylät valmistetaan paikan päällä. Tällaiset pikaruokapaikat ovat nouseva trendi. Jatkossa haluamme laajentaa ja avata lisää Giant-ravintoloita Helsinkiin, sanoo kymmenen vuoden ajan ravintoloita pyörittänyt Ajmal Zarmal.

Helsingin ravintoloita valtaavaa uutta ruokabuumia verrataan jo sushiin - yrittäjä: "Pitää takoa, kun rauta on kuumaa"

Tämä annos viedään käsistä, kun 3 veljeksen ruokakärry pysähtyy Helsinkiin – "Hämmentävän hyvää!”

Runeberginkadun toinen pää loppuu Mannerheimintiehen. Suojatien päässä nököttää neliskanttinen Oopperan grilli. Luukussa lukee, että se palvelee öisin kello 20–04.

– Olemme olleet joka päivä auki, vaikka korona on vähentänyt asiakkaiden määrää merkittävästi, sanoo 15 vuotta grillin yrittäjänä toiminut Tran Ngoc Le.

Kasvisruoan lisääntynyt suosio on vähentänyt yrittäjän mukaan erityisesti nuorempien asiakkaiden määrää, mutta muutoksia ruokalistaan ei ole juuri tehty.

– Meillä on oma tapa tehdä ruokaa. Emme muuta konseptia minkään buumin takia, muuten käännyttäisimme vanhan liiton asiakkaat pois. Lähialueen asukkaat käyttävät paljon palveluitamme. Suosituin annos on Ooppera-hampurilainen. Siihen tulee jättisämpylä, täyslihapihvi, juusto ja reilusti mausteita.

Burgerisuoraa voi jatkaa vielä kahteen suuntaan. Kisahallin päädyn Hook myy muun muassa NBA-tähti Lauri Markkasen nimikkoburgeria, joka valmistetaan hiiligrillissä. Töölönranta tarjoaa burgerin parmesaaniranskalaisten kera.

Juttua muokattu: Giantin avajaispäivä on siirtynyt. 15.9. avajaisia vietetään 17.9.

Kauppakeskuksen asiakkaat toivoivat halvempia ravintoloita ja "bonusta" – pomolla mielessä 2 vaihtoehtoa yli muiden

Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"

Triplan "Anthony Bourdain -ravintola" floppasi rajusti – paikalle aukesi Itä-Helsingin suosittu burgeripaikka

"Musta burgeri" maistuu – Helsingistä löytyi uusi rantakaistale katuruokaherkuille