Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyöräpysäköintiä kaapissa – metroaseman kokeilua saatetaan laajentaa muuallekin

Vuosaaren metroaseman lukittavat pyöräkaapit ovat nyt koekäytössä lokakuun loppuun saakka.

– Toivomme, että pyöräilijät kokeilevat kaappeja rohkeasti, ja että saisimme palautetta niiden käytöstä. Mikäli palvelu vaikuttaa toimivalta lisältä liityntäpysäköintiin, palvelua voidaan jatkossa laajentaa myös muille joukkoliikenneasemille, palveluasiantuntija Eeropekka Lehtinen HKL:stä sanoo tiedotteessa.

Pyöräkaappien käyttö on maksutonta. Käyttö edellyttää HSL-tunnusta ja HSL-korttia. Samalla kortilla voi olla vain yksi kaappi kerrallaan käytössä.

Pyöräkaapit on tarkoitettu pyörän lyhytaikaiseen säilytykseen joukkoliikennematkan yhteydessä, maksimiaika on kolme vuorokautta.

Pyöräpysäköintiä on kehitetty viime vuosina. Kalasatamassa lukitussa, HSL-kortilla avautuvassa tilassa on kaksikerroksisia pyöräpaikkoja yhteensä 224. Myöhemmin Kansalaistorilta Kaisaniemeen rakennettavan alikulkutunnelin yhteyteen rakennetaan 1 000 pyörän pysäköintikeskus Helsingin rautatieasemalle.