Pyöräpysäköintiä kaapissa – metroaseman kokeilua saatetaan laajentaa muuallekin

Pyörää ei tarvitse ottaa metroon mukaan, vaan sen voi jättää säilytyskaappiin. Jussi Vehkasalo/Arkisto
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Vuosaaren metroaseman lukittavat pyöräkaapit ovat nyt koekäytössä lokakuun loppuun saakka.

– Toivomme, että pyöräilijät kokeilevat kaappeja rohkeasti, ja että saisimme palautetta niiden käytöstä. Mikäli palvelu vaikuttaa toimivalta lisältä liityntäpysäköintiin, palvelua voidaan jatkossa laajentaa myös muille joukkoliikenneasemille, palveluasiantuntija Eeropekka Lehtinen HKL:stä sanoo tiedotteessa.

Pyörävarastoja on pakko rakentaa, mutta moni kantaa mieluummin fillarin asuntoonsa – "Naapuri tuli kertomaan, että kellariin pyörää ei kannata viedä"

Pyöräkaappien käyttö on maksutonta. Käyttö edellyttää HSL-tunnusta ja HSL-korttia. Samalla kortilla voi olla vain yksi kaappi kerrallaan käytössä.

Pyöräkaapit on tarkoitettu pyörän lyhytaikaiseen säilytykseen joukkoliikennematkan yhteydessä, maksimiaika on kolme vuorokautta.

Pyöräpysäköintiä on kehitetty viime vuosina. Kalasatamassa lukitussa, HSL-kortilla avautuvassa tilassa on kaksikerroksisia pyöräpaikkoja yhteensä 224. Myöhemmin Kansalaistorilta Kaisaniemeen rakennettavan alikulkutunnelin yhteyteen rakennetaan 1 000 pyörän pysäköintikeskus Helsingin rautatieasemalle.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut