Koronakevät oli helsinkiläissairaalassa ennätyshiljainen, sitten tilastoihin tuli käänne – "Kesäkuusta lähtien potilasmäärät alkoivat kasvaa"

Tapaturmat: Maalis-huhtikuu oli Töölön sairaalassa ennätyshiljainen.

Viime kevään koronaeristys näkyi Töölön tapaturma-asemalla potilaiden vähenemisenä, kun esimerkiksi ravintolat ja kapakat olivat kiinni.

– Maalis-huhtikuu olivat suorittamani kuukausittaisen mittaushistorian (noin 10 vuotta) hiljaisimmat, ja potilasmäärät laskivat noin neljänneksellä tavanomaisesta vuodenaikaan liittyvästä.

– Kesäkuusta alkaen potilasmäärät alkoivat kasvaa ja ne ovat olleet sen jälkeen verrattavissa aiempien vuosien vastaaviin kuukausiin, kertoo Helsingin Uutisille toimialajohtaja Jarkko Pajarinen HUS Tukielin- ja plastiikkakirurgiasta.

Yleensä Husin Töölön sairaalassa alkoholilla on osuutta hoidon tarpeeseen.

Kuluneenakin kesänä paljon huomiota ovat saaneet sähköpotkulautaonnettomuudet.

– Sähköpotkulautojen saama huono maine on jossain määrin ylimitoitettu, sillä usein syy ei ole sähköpotkulaudassa, vaan alkoholin käytössä. Polkupyörä, sähköpotkulauta tai muu kevyen liikenteen väylän kulkuneuvo ovat turvallisia menopelejä, mutta vain selvin päin ja asianmukaisesti käytettynä, Pajarinen kertoo Töölön sairaalan tiedotteessa.

Lääkärit muistuttavat, että ”humalaisen tuuri” on pelkkä myytti vailla sen suurempaa todellisuuspohjaa.

– Husin neurokirurgian teho-osastolla vuonna 2019 hoidetuista vakavista pään vammoista yli puolet tapahtui reilussa humalassa, toteaa osastonylilääkäri Jari Siironen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut