Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ammattikorkeakoulu palvelee myös lähistön asukkaita – toi Myllypuroon uuden kahvilan ja kirjaston

Palvelut: Metropolian ammattikorkeakoulu on avannut palvelunsa kaupunkilaisten käyttöön laajemmin kuin missään muualla koko Suomessa.

Kauppamatkalla oleva Reijo Lehtinen, 71, tietää, missä sijaitsee Myllypuron uusin kahvila. Ammattikorkeakoulu Metropolian tiloissa toimiva Metka-kahvila on avoinna myös oppilaitoksen ulkopuolisille.

– Kuulin tästä asiasta joku aika sitten eläkkeensaajien kokouksessa. Sen jälkeen olen käynyt Metropoliassa kaksi kertaa kahvilla. Hienot tilat ja mukava palvelu, Lehtinen summaa.

Lehtisen tavoin yhä useampi itähelsinkiläinen on löytänyt tiensä Hyvinvointia Myllypurosta -kylän palveluiden pariin.

Kaikille avoimia ovat kahvilan ja lounasravintolan lisäksi muun muassa fysioterapeutin ja osteopaatin pop up -vastaanotot. Palveluita on saatavilla Hymy-kylästä sekä maksullisina että maksuttomina.

Kampukselta löytyy myös esimerkiksi simulaatiosairaala.

Opiskelijavoimin toimivista käytännön neuvontapalveluista vastaavat Hymy-kylän kylävastaavat ja muut opiskelijat, jotka ovat järjestäneet Metropoliaan muun muassa suositun digitorin.

– Paikalla oli noin 150 itähelsinkiläistä, joille digitaaliset palvelut ovat tuottaneet haasteita, kertoo sosionomiksi opiskeleva Teemu Lackschéwitz.

Myös Metropolian kirjasto on löytänyt käyttäjiä.

– Vaikka tämä on erikoiskirjasto, tänne voi kuka tahansa tulla lukemaan esimerkiksi lehtiä ja lainaamaan kirjoja. Varauksia saa täältä varmasti helpommin kuin vaikkapa kaupunginkirjastosta, muistuttaa terveydenhoitajaksi opiskeleva Ronja Stiles.

Metropolia on avannut kuluvan vuoden aikana kanavia Myllypuron asukkaiden ja siellä toimivien järjestöjen suuntaan.

– Teemme yhteistyötä muun muassa Myllypuron eläkkeensaajien ja Marttojen kanssa. Myös kotihoidon suuntaan meillä on hyvät yhteydet, kertoo Hymy-kylän palvelukoordinaattori Anita Ahlstrand.

Sosionomiksi opiskeleva Hermanni Ilpala puolestaan on kiinnostunut siitä, miten Metropolia ja työelämä hitsataan tulevaisuudessa entistä tiiviimmin yhteen.

– Esimerkiksi työyhteisöjen parantamiseksi Metropolialla on varmasti paljon annettavaa, Ilpala arvioi.

Oppilaitoksen avoimuus ympäristön kanssa on harvinaisen laajaa koko maan mittakaavassa.

– Kyllä Metropolia on tässä suhteessa pilottihanke, sillä vastaavaa palvelua tässä mittakaavassa ei tällä hetkellä ole tarjolla muualla Suomessa. Lähimmät esimerkit löytyvät todennäköisesti Alankomaista, kertoo Metropolian innovaatiojohtaja Minna Elomaa-Krapu.